Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του Γυμνασίου Λυκείου Κασσιώπης από το κρούσμα σε εκπαιδευτικό, λέει η 2βάθμια Εκπαίδευση

κορονοϊός
11 Φεβρουαρίου 2021 / 11:49
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ανησυχία και στην Κασσιώπη μετά το νέο ότι εκπαιδευτικός διαγνώστηκε (την Τετάρτη) θετικός στον κορονοϊό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νέο ότι εκπαιδευτικός του Γυμνασίου - Λυκείου Κασσιώπης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, ανησύχησε την κοινότητα. Έγινε γνωστό τα μεσάνυχτα της Τετάρτης όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Δ/ντη 2βάθμιας εκπαίδευσης, Χ. Αλαμάνου, που είχε συνομιλία για το θέμα με την πρόεδρο του συλλόγου γονένων και καδημέμονων των μαθητών του Γυμνασίου & Λυκείου της Κασσιώπης.
Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης, στο enimerosi.com, ο κ. Αλαμάνος, επικαλέστηκε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δεν αναφέρθηκε στην ταυτότητα του. Επισήμανε όμως ότι σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, η περίπτωση δεν επηρεάζει την λειτουργία του σχολείου, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά. 
 
Απολύμανση στην αίθουσα του 1ου Λυκείου και 14ήμερη εξ' αποστάσεως εκπαίδευση για τους συμμαθητές της κοπέλας, που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, την Τετάρτη.

Την ανησυχία της εκφράζει και η ΕΛΜΕ για την συχνότητα των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία. Υπενθυμίζει τις θέσεις της από την πρώτη περίοδο ακόμα, για μαζικά και χρονικά συνεκτικά τεστ και διαίρεση των τμημάτων ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με περισσότερη ασφάλεια περιορίζοντας όσο γίνεται τη διασπορά του ιού.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.