Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλεφωνήματα στην ΕΠΟ από προέδρους για να μην ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική

Ερασιτεχνικός αθλητισμός
10 Φεβρουαρίου 2021 / 16:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η σεζόν χάθηκε για τα περισσότερα αθλήματα και για το 90% των αθλητών. Μετά από την εξέλιξη της πανδημίας

σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τους φόβους για επιστροφή σε καταστάσεις Νοεμβρίου λόγω covid-19 κάθε σκέψη για αθλητισμό πάει πολύ πίσω.

Οι φωνές για να ανοίξει ο αθλητισμός, ειδικά ο ερασιτεχνικός, οι οποίες είναι πολλές,  συνεχίζονται, αλλά προφανώς η υγεία είναι αυτή που έχει προτεραιότητα. Αν τα μέτρα είναι σωστά θα φανεί εκ του αποτελέσματος.

Όσον αφορά τη Γ΄ Εθνική, υπάρχουν τρεις κερκυραϊκές ομάδες, οι οποίες περιμένουν την επιστροφή εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες, αλλά αυτή δεν δείχνει να έρχεται. Και φυσικά αυτό οφείλεται καθαρά στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, αφού η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει κάτι, αν και έγιναν κάποιες κινήσεις ώστε να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες, με προτάσεις για Υγειονομικό πρωτόκολλο.

Θα σταθούμε σε αποκαλύψεις που έκανε ο Τάσος Τριανταφύλλου εκπρόσωπος των παικτών του κρητικού ομίλου της Γ΄ Εθνικής και ποδοσφαιριστής του Γιούχτα, στην «Αθλητική Δευτέρα» και έχουν σχέση με την προσπάθεια του ίδιου και συναδέλφων του από όλη την Ελλάδα, για να επιστρέψουν  στους αγώνες.
«Αν είχαμε την πλειοψηφία των προέδρων μαζί μας θα είχαμε μπει τώρα στο γήπεδο, δήλωσε χαρακτηριστικά ρίχνοντας παράλληλα τη «βόμβα»  ότι υπάρχουν μεμονωμένα τηλεφωνήματα από προέδρους προς την ΕΠΟ να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα».
 
Είπε ουσιαστικά αυτό που νομίζουμε ότι θέλει μεγάλο μέρος των προέδρων ή αν θέλετε των ΔΣ των ομάδων, να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα ενώ και ο ίδιος εκτιμάει ότι τέλος για φέτος.

Θα αναρωτιόταν κανείς γιατί Πρόεδροι ομάδων ζήτησαν τηλεφωνικά από την ΕΠΟ να μη συνεχιστεί. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη και ο λόγος είναι καθαρά τα οικονομικά. Αν δούμε ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και  ΑΟΚ Κέρκυρα που θα πρέπει να δώσουν 23 αγώνες ακόμα, κάθε ταξίδι εκτός Κέρκυρας στοιχίζει περίπου χίλια ευρώ, καθώς περιλαμβάνει εισιτήρια για καράβι, λεωφορείο και ένα τουλάχιστον φαγητό για 25 άτομα, ενώ περίπου το ίδιο κόστος έχει και ένα εντός έδρας παιχνίδι, αφού έχει έξοδα για διαιτησία, παρατηρητή αγώνα και παρατηρητή διαιτησίας. Αν υπολογίσουμε μισθούς προπονητικού τιμ (τουλάχιστον 1500€ τον μήνα) και οδοιπορικά παικτών (τουλάχιστον 3000 – 5000€ τον μήνα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να τελειώσει το πρωτάθλημα κάθε ομάδα χρειάζεται πάνω από 50.000€ ακόμα.
 
Χρήματα που δύσκολα θα βρεθούν όταν φίλαθλοι απαγορεύεται να πάνε στο γήπεδο, οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και έσοδα από διαφημιστικές πινακίδες δεν υπάρχουν, ενώ πολύς κόσμος δεν δουλεύει, άρα δεν μπορεί να δώσει έστω και 5€ για την ομάδα. Επιπλέον η διοίκηση πρέπει να βάλει ακόμη 50.000 από την τσέπη της υπολογίζοντας 15-20 χιλιάδες που δόθηκαν στην αρχή του πρωταθλήματος για προκαταβολές, οδοιπορικά, ρουχισμό και προπονητές.

Σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται απόλυτα λογικό οι διοικήσεις των ομάδων να μην θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα γιατί δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις. Ακόμα και αν οι Δήμοι αναλάβουν τα τεστ που θα χρειαστούν κάθε εβδομάδα, ακόμη και αν οι Περιφέρειες δώσουν κάποιο ποσό για τα ταξίδια, η εξίσωση δεν βγαίνει και πλέον δεν βγαίνουν και οι ημερομηνίες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια