Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερη ημέρα συναντήσεων για τη Μ. Υδραίου, στην Αθήνα

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
05 Φεβρουαρίου 2021 / 16:42

ΑΘΗΝΑ. Ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη διάσπαση

των δημοτικών επιχειρήσεων και τη λειτουργία του Δήμου απασχόλησαν τις συναντήσεις, που είχε κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής της στην Αθήνα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Εσωτερικών Κώστα Σκρέκα και Μάκη Βορίδη αντίστοιχα.

Η Μ. Υδραίου μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες επαφές με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους με στόχο την προώθηση ζητημάτων και την επίλυση προβλημάτων του Δήμου.
 
Σε συνάντηση την οποία είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει εκτενώς για το έργο το οποίο έχει παράξει η δημοτική αρχή κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της στο επίπεδο της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της ανακύκλωσης. Η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα τα βήματα τα οποία διήνυσε η υπόθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων αλλά και των έργων αποκατάστασης και βελτίωσης των συνθηκών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Τεμπλόνι. Όπως επεσήμανε η Μ. Υδραίου, παρά το χρονοβόρο των διαδικασιών και το γεγονός ότι επί χρόνια ήταν ζητούμενο, αυτά επιτεύχθηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο κυρίως λόγω της θέλησης και της επιμονής της παρούσας δημοτικής αρχής. Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανακύκλωσης και στην τεράστια προσπάθεια την οποία έχει καταβάλει ο Δήμος για την προώθηση και λειτουργία πολλών ρευμάτων.
 
Τέλος η Μ. Υδραίου αναφέρθηκε και στη λειτουργία του νέου Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση και τροποποίηση ορισμένων θεμάτων προκειμένου αυτός να λειτουργήσει πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις και με αμοιβαία συνεργασία.  Από την πλευρά του ο Υπουργός ευχαρίστησε την Μ. Υδραίου για την ενδελεχή ενημέρωση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος που εξακολουθεί να ταλανίζει τον τόπο.
 
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας συναντήθηκε επίσης και με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον οποίο συζήτησε πληθώρα θεμάτων. Μεταξύ αυτών ήταν ο νέος εκλογικός νόμος, η διάσπαση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με το ΔΙΑΔΗΠΕΘΕ, τον εσωτερικό έλεγχο στους Δήμους, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό κ.α. Ως θέμα κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη και την βελτίωση των υποδομών του Δήμου χαρακτηρίστηκε από τις δύο πλευρές αυτό που αφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του Δήμου σε αυτό ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης που είχε η Δήμαρχος.
 
Σημειώνεται ότι η Μ. Υδραίου θα παραμείνει για ακόμα μία ημέρα στην πρωτεύουσα όπου πρόκειται να συνεχίσει τις επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να προωθήσει ζητήματα που αφορούν τον Δήμο της Κέρκυρας.