Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος τοπογραφικός εξοπλισμός στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Τεχνικές Υπηρεσίες
04 Φεβρουαρίου 2021 / 17:19

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με την πλέον σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή είναι πλέον εξοπλισμένο το Τοπογραφικό Τμήμα

των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η παραλαβή του τοπογραφικού εξοπλισμού έγινε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, με την παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Καλόγερου, ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια γίνεται για πρώτη φορά.
 
Ειδικότερα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες παρέλαβαν:
- Ενα πλήρες σύστημα διπλόσυχνου ζεύγους γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) της εταιρείας  Trimple το οποίο αποτελείται από δύο δέκτες r8s, με χειριστήριο και παρελκόμενο εξοπλισμό.
- Ένα πλήρες σύστημα γεωδαιτικού σταθμού  (ταχύμετρο) ακρίβειας 5 cc της εταιρείας Τrimple με αυτόματη εστίαση και μέτρηση χωρίς πρίσμα μέχρι 800 μ.
- Έναν αναλογικό χωροβάτη Nedo 24X με τον παρελκόμενο εξοπλισμό. Όλος αυτός ο εξοπλισμός, είναι απαραίτητος για την καταγραφή – αποτύπωση των ιδιοκτησιών του Δήμου για προετοιμασία υποβάθρων προκειμένου να γίνουν μελέτες. Επίσης δίνεται πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιείται με άρτιο τρόπο ο έλεγχος επιμετρήσεων στις εργολαβίες του Δήμου καθώς και χάραξη-υλοποίηση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών των πολεοδομημένων περιοχών ή αυτών που πρόκειται να πολεοδομηθούν. Ο εξοπλισμός αυτός είναι ο πλέον σύγχρονος και με την καλύτερη δυνατή ακρίβεια που μπορεί να προσφέρει σήμερα η τεχνολογία σε μετρήσεις και ελέγχους που διενεργεί σήμερα η Τεχνική υπηρεσία. Με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό καλύπτονται οι ανάγκες για την σωστή λειτουργία της υπηρεσίας καθώς πλέον υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουν ταυτόχρονα δύο τοπογραφικά συνεργεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξοικονόμηση πόρων, την μείωση της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών.
 
Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που το αρμόδιο τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών προμηθεύτηκε τέτοιου είδους εξοπλισμό ήταν επί δημαρχίας Χρ. Σαρλή το 2000 όπου έλαβε ένα γεωδαιτικό σταθμός (ταχύμετρο) και εν συνεχεία το 2010 όπου είχε γίνει προμήθεια ενός διπλόσυχνου συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS).
 
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Καλόγερος, η προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα εστιάστηκε στο να προωθηθούν όλα τα απαραίτητα έργα για τον τόπο μας  αλλά και να εξοπλιστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους γρήγορα και αποτελεσματικά.