Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Κανένα πρόβλημα πλέον στο 6ο Νηπιαγωγείο

Σχολικές εγκαταστάσεις
01 Φεβρουαρίου 2021 / 17:51

Καμία επικινδυνότητα στο Νηπιαγωγείο, δηλώνει η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η οποία συμπληρώνει πως οι εργασίες συνεχίζονται για την αποκατάσταση και του Δημοτικού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δημοσιεύματα που δημιούργησαν σύγχυση σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα  σχετικά με τη λειτουργία του 6ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου η Δήμαρχος Μ. Υδραίου προέβη σε δήλωση, μες την οποία θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο.

Στη δήλωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Την περασμένη Παρασκευή, με έγγραφό μας και εν συνεχεία και σήμερα με δεύτερο έγγραφο για το ίδιο ακριβώς θέμα και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, ενημερώσαμε όλους τους εμπλεκόμενους, πέραν των συσκέψεων που είχαν προηγηθεί με γονείς και διευθυντές του σχολείου, ότι κατόπιν ελέγχου που έγινε από την Πολεοδομία, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες και αίρεται το επικίνδυνο όσο αφορά τη λειτουργία του 6ου Νηπιαγωγείου. Γι’ αυτό ακριβώς και όλο το Σαββατοκύριακο αρμόδια συνεργεία προχώρησαν σε εγκατάσταση του εξοπλισμού, σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις ώστε το σχολείο να είναι σε άρτια  κατάσταση προκειμένου σήμερα τα παιδιά να μπουν κανονικά μέσα στις αίθουσές τους. Οπότε, όσο αφορά το Νηπιαγωγείο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορεί να συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική λειτουργία.



Όσο αφορά το 6ο Δημοτικό σχολείο, υπολείπονται και επιπλέον εργασίες οι οποίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν για ένα ακόμη δεκαήμερο. Σημειώνω ότι αφορούν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μία ακόμη αίθουσα της Στ΄ τάξης. Είναι γνωστό ότι στο σχολείο υπάρχει εργολαβία με τη διαδικασία της έκτακτης ανάγκης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ολοκλήρωση δε των εργασιών θα αποκατασταθεί κάθε επικινδυνότητα καθώς θα μονωθεί πλέον η στέγη. Μέχρι να γίνει η πλήρης αποκατάσταση της αίθουσας, αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ωστόσο, επειδή κατανοούμε την ανάγκη τα παιδιά να μπουν σε κανονικό ρυθμό διδασκαλίας, αναζητήσαμε και έχουμε εναλλακτική λύση την οποία μπορούμε να προτείνουμε εφόσον μας γίνει και σχετικό έγγραφο αίτημα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επειδή ωστόσο είδα στη δημοσιότητα εικόνες από την αίθουσα στην οποία είναι σε εξέλιξη εργολαβία θέλω να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνουν μέσα στο εργοτάξιο εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης ή τρίτα πρόσωπα εξωσχολικά, εν μέσω πανδημίας covid-19 μόνο και μόνο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και για τη δημιουργία εντυπώσεων διακινδυνεύοντας την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Εκείνο που εγώ θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να εργαζόμαστε για το καλό των παιδιών και της εύρυθμης εκπαιδευτικής λειτουργίας. Εμείς αυτό θα συνεχίσουμε να έχουμε ως κύριο γνώμονα και μέλημα».