Αλ. Αυλωνίτης για αυθαίρετες κατασκευές εντός της τάφρου του Παλαιού Φρουρίου

Αλ. Αυλωνίτης για αυθαίρετες κατασκευές εντός της τάφρου του Παλαιού Φρουρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.Ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης επαναφέρει με νέα επίκαιρη ερώτησή του, το ζήτημα των ενεργειών αποκατάστασης

29
Ιανουαρίου / 2021

της εικόνας εγκατάλειψης που προξενούν οι αυθαίρετες κατασκευές εντός της τάφρου του Παλαιού φρουρίου Κέρκυρας, απευθύνοντας σαφείς αιχμές στο Υπουργείο Πολιτισμού για πλήρη ακινησία επί του θέματος.

Με δεδομένο τη σημασία, όπως σημείωσε κατά την προηγούμενη επίκαιρη ερώτηση του κ. Αυλωνίτη που δίνει η κα Λ. Μενδώνη στην ανάδειξη του Παλαιού Φρουρίου και στην αναγκαιότητα υιοθέτησης ενεργειών που θα ρυθμίζουν το καθεστώς των αυθαίρετων κατασκευών με μέριμνα χώρου για τους αλιείς, προκειμένου να ενταχθούν τα δύο φρούρια στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πόλης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζει πως η ίδια, δεν έχει πράξει τίποτα απολύτως και την ρωτά ευθέως σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο μέχρι σήμερα, για την απαλλαγή της τοπικής κοινωνίας από τη δυσάρεστη εικόνα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας και για την πολιτιστική ανάδειξη του χώρου της τάφρου αποδεικνύοντας την προσήλωση της Πολιτείας σε ένα ανάλογης ιστορικής αξίας μνημείο.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ