Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΓΓΑ ενέκρινε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Χάντμπολ
28 Ιανουαρίου 2021 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα του Φαίακα προετοιμάζεται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει 13-14 Φεβρουαρίου,

με βάση τα ως τώρα δεδομένα.
Πριν δέκα μέρες η ΟΧΕ  είχε ζητήσει από τον Υφυπουργό αθλητισμού την επανέναρξη των πρωταθλημάτων Handball Premier και Α1 Γυναικών για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, στέλνοντας νέο Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο προς έγκριση, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της πορείας του Covid-19.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμόυ ενέκρινε το πρωτόκολλο, που σημαίνει ότι με βάση αυτό μπορούν πλέον οι ομάδες να επιστρέψουν στους αγώνες. Αυτό λέει η κοινή λογική, αν και ο τρόπος που εξελίσσεται η πανδημία πάντα αφήνει παράθυρο για αλλαγές.

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρονται στο πρωτόκολλο, καθορίζονται τα άτομα που θα βρίσκονται στο γήπεδο, συγκεκριμένα 20 άτομα στον αγωνιστικό χώρο (παίκτες, προπονητές και παράγοντες). Επίσης η αποχώρηση κάθε ομάδος μετά το τέλος ημιχρόνου και αγώνα να γίνεται πρώτα από την φιλοξενούμενη ομάδα και μετά από τους γηπεδούχους. Ζητάνε αν υπάρχουν διπλά αποδυτήρια ώστε να είναι λιγότεροι αθλητές στο καθένα όταν αλλάζουν και τρόπο να μην υπάρξει συνωστισμός στα ντους.

Επίσης, μία φορά την εβδομάδα, κάθε ομάδα θα στέλνει στη ΓΓΑ τον έλεγχο των τεστ για covid-19, ενώ υπάρχουν μέτρα προφύλαξης και στις προπονήσεις, οι αγώνες να γίνονται χωρίς κόσμο, 30 άτομα στην εξέδρα (6 δημοσιογράφοι - φωτογράφοι, 8 άτομα από τον γηπεδούχο, παράγοντες - χορηγοί και 4 από τους φιλοξενούμενους, 2 παρατηρητές της ΟΧΕ). Σύνολο στο κλειστό, 70 ατόμων και αν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, 80. Ακόμα υπάρχει λεπτομερής ανάλυση για κάθε περίπτωση που έχει σχέση με την υγεία των ποδοσφαιριστών, συμπτώματα ή και άτομο που έχει covid-19.

Εκτός απροόπτου, ως τα μέσα Φεβρουαρίου, το πρωτάθλημα της Premier θα ξαναξεκινήσει. Η προετοιμασία του Φαίακα συνεχίζεται με προσοχή και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις προπονήσεις, η σύνθεση της ομάδας είναι εντελώς αλλαγμένη και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα που πλέον για το σύνολο σχεδόν των ομάδων είναι μια τυπική διαδικασία.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια