Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Creative Entrepreneurship – Σεμινάριο από το Open Art του Ιονίου Πανεπιστημίου

open art
25 Ιανουαρίου 2021 / 11:30
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ένας από τους πιο διάσημους Creative Entrepreneurs (Δημιουργικός Επιχειρηματίας) όλων των εποχών, ο Walt Disney, είπε κάποτε: «Εάν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το υλοποιήσεις. Θυμηθείτε ότι όλα ξεκίνησαν για μένα, με ένα όνειρο και ένα ποντίκι! (Mickey Mouse)».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το OPEN ART είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τέχνης και Τεχνολογίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Διοργανώνει σεμινάριο τον Μάρτιο για την δημιουργική επιχειρηματικότητα.

Λέγεται ότι όλοι έχουμε το επιχειρηματικό πνεύμα μέσα μας, αρκεί να θελήσουμε να εμφανιστεί. Η επιχειρηματικότητα ξεκινά με μια ιδέα!

Η Επιχειρηματικότητα δεν είναι κληρονομικό χάρισμα, αλλά μπορεί να διδαχθεί. Η θέληση, οι δεξιότητες και οι γνώσεις είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός Επιχειρηματία που μπορούμε να μάθουμε και να βελτιώσουμε μέσω πρακτικής εξάσκησης.

Η πραγματική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια Δημιουργική Επιχείρηση (Creative Business) είναι η ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ καλλιτεχνικής πλευράς και επιχειρηματικής σκέψης.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι δημιουργικές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να είναι πιο ενεργές στη προώθηση της καινοτομίας, σε σχέση με άλλου τύπου επιχειρήσεις, γεγονός που στη σύγχρονη εποχή αναζητούν οι περισσότεροι επενδυτές.

Στο σεμινάριο αυτό, θα αναπτυχθούν βασικές αρχές επιχειρηματικότητας και θα μελετηθούν επιχειρηματικά εργαλεία. Σκοπός είναι να αναπτυχθεί η βασική νοοτροπία και να αποκτηθούν οι γνώσεις που απαιτούνται για να ακολουθήσει κάποιος μια επιχειρηματική σταδιοδρομία, είτε υλοποιώντας ατομικά τις δικές του ιδέες, είτε ως μέλος μιας ομάδας σε οποιοδήποτε δημιουργικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα χρησιμοποιηθούν παρουσιάσεις video, βιωματικές ασκήσεις, διαδραστική επικοινωνία, θεωρία και εργασίες. Όλα τα θέματα που θα αναπτυχθούν, θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πώς η Δημιουργικότητα τους μπορεί να τους τοποθετήσει πετυχημένα στο Επιχειρηματικό περιβάλλον.
Έναρξη μαθήματος: Μάρτιος 2021

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://openart.avarts.ionio.gr/student.php
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.