Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων η Μερόπη Υδραίου

Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων η Μερόπη Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας»,

22
Ιανουαρίου / 2021

μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του Δημάρχου Αίγινας κ. Ζορμπά.
Συμμετείχαν η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Ιωάννου, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ναυπλίου, Ανδρονίκη Τζομάκα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Μεταλληνός, εκ μέρους της μονίμου γραμματείας και ο επί σειρά ετών υπεύθυνος του Δικτύου Γεώργιος Τσαντίρης.

Ελήφθησαν ομόφωνα  σημαντικές αποφάσεις, όπως η μετεξέλιξη της νομικής μορφής του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας».
Κατόπιν σχετικής πρότασης της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, εξουσιοδοτήθηκαν ο κ. Τσαντίρης και η κ. Τζομάκα να καταθέσουν σύντομα σχέδιο των νέων νομικών κειμένων (καταστατικό, κανονισμό λειτουργίας, μελέτη βιωσιμότητας), προκειμένου να κατατεθούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα των Δήμων προς ψήφιση.

Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα, ως επίσημη γλώσσα του Δικτύου η ελληνική και σε περίπτωση συμμετοχής και δήμων του εξωτερικού η αγγλική ή η γαλλική. Τέλος ανανεώθηκε η συνάντηση   των πόλεων μελών του Δικτύου για τον ερχόμενο Μάιο  στην Κέρκυρα, με τη συμμετοχή και των μελών του  εξωτερικού (Κόπερ και Λωζάνης).