Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ασφάλεια, τις καθαρίστριες και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων (photos - video)

Ενωση Γονέων
21 Ιανουαρίου 2021 / 14:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με την συμμετοχή

της Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ και πλειοψηφία αντιπροσώπων των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου στο Μαράσλειο . Συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και επεσήμαναν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του νησιού.


Σε ανακοίνωσή τους τόνισαν τα εξής: 
Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Οφείλουμε όλοι με την παρουσία μας να ζητήσουμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα που θα διασφαλίζουν την όσο το δυνατόν πιο ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία τους (δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ covid για όλους, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, τμήματα με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, δωρεάν τεχνολογικός εξοπλισμός και δωρεάν ίντερνετ για όλους). Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σταματήσει τις μεγαλοστομίες και να σκύψει πάνω από τα ουσιαστικά προβλήματα της Παιδείας, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.
  1. 2) Αναδεικνύονται ως πρωτεύουσας σημασίας για την συγκεκριμένη περίοδο τα εξής θέματα, που ως Ένωση Γονέων θα πρωτοστατήσουμε για την επίλυσή τους:


  1. Α) το κτηριακό πρόβλημα. Σχολεία γερασμένα, ακατάλληλα, επικίνδυνα, αναντίστοιχα με τις ανάγκες και του 21ου αιώνα, αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία. Πρόσφατο παράδειγμα το 6ο Νηπιαγωγείο, αλλά δυστυχώς όχι το μοναδικό.

    Β) η καθαριότητα των σχολείων. Ήταν πάντα ανεπαρκής, αλλά ακόμη και τώρα που υγειονομικοί  λόγοι επιβάλλουν να τεθεί σε προτεραιότητα, διαπιστώνουμε τις πρόχειρες και πρόσκαιρες λύσεις που δίνονται. Μάλιστα, ήδη ξεκίνησαν να λειτουργούν τα δημοτικά και σε αρκετά δε λειτουργεί το ολοήμερο (αφού έληξε από το Δεκέμβρη η σύμβαση των καθαριστριών), γι’ αυτό ζητείται άτυπα από τις καθαρίστριες να πηγαίνουν στις 10.00 το πρωί για δουλειά (αντί στις 9.00) για να φεύγουν μία ώρα αργότερα, με αποτέλεσμα να μένει το σχολείο χωρίς καθαρίστρια 8.00-10.00!!! Τέτοιες ουσιαστικές λύσεις προτείνονται!


  1. Γ) οι αλλαγές που αποφάσισε ξαφνικά το Υπουργείο για τους φετινούς υποψηφίους της Γ’ Λυκείου με κλειστά σχολεία. Αλλαγές που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την εισαγωγή των παιδιών στο Πανεπιστήμιο, που δημιουργούν φοιτητές δύο ταχυτήτων και που επιβαρύνουν παραπάνω την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία των μαθητών.

    3) Λόγω των κρίσιμων ζητημάτων της περιόδου και των αυξημένων προβλημάτων που ανακύπτουν, πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική η συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες και η καλύτερη, αμεσότερη και ουσιαστικότερη επαφή των Συλλόγων Γονέων με την Ένωση Γονέων. Τα οξυμμένα προβλήματα απαιτούν την ενωμένη δράση όλων μας. Γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρχει η επικοινωνία των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων με την Ένωση Γονέων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.