Αντιπρόσωποι των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την ασφάλεια των σχολείων

Αντιπρόσωποι των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την ασφάλεια των σχολείων

φώτο αρχείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο και η πλειοψηφία αντιπροσώπων των Σωματείων του σχετικά

19
Ιανουαρίου / 2021

 με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της  Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, για την ασφάλεια των σχολείων, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο Μαράσλειο. Σε ανακοίνωσή τους είπαν τα εξής:

«Η επίθεση στη μόρφωση των παιδιών μας συνεχίζεται! Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 2:00 μ.μ. στο Μαράσλειο
Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης οργανώνουμε και συμμετέχουμε στις  πολύμορφες διεκδικήσεις τόσο για τα άμεσα εργατικά ζητήματα όσο και για κάθε πρόβλημα που αφορά τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, προχωρά σε μια ακόμα άθλια μεθόδευση ταυτόχρονα με την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο που εντείνει την επίθεση ενάντια στο Λαϊκό Δικαίωμα για Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία.
Το νομοσχέδιο αυτό βάζει ακόμη περισσότερους φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης στα πανεπιστήμια και εφαρμόζει πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Την ώρα που νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές,  την ώρα που τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς ζητούν να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, η Κυβέρνηση προτιμά και εδώ να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!!! Μετά το συνδικαλιστικό της ασφάλειας θα έχουμε και το αντίστοιχο σπουδαστικό.

ίδρυση αυτού του σώματος έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και την μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες!
Τα μέτρα αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια έρχονται ως συνέχεια των γενικότερων αντιδραστικών μέτρων καταστολής, απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, φακελώματος των αγωνιστών εργατών, περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι μέτρα που τα εργατικά σωματεία στην Κέρκυρα έχουν νιώσει στο πετσί τους με τις απαγορεύσεις και τους αποκλεισμούς στην επέτειο του Πολυτεχνείου και την Απεργία της 26ης Νοέμβρη. Όπως όμως το εργατικό κίνημα ακύρωσε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, έτσι και τώρα αυτά τους τα σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά.

Παράλληλα η κυβέρνηση, συνεχίζει τις παλινωδίες σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, χωρίς όμως να παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία τους.  Ήδη, έχουν ανοίξει τα Δημοτικά, με τον ίδιο τρόπο που άνοιξαν το Σεπτέμβρη και μια βδομάδα μετά, αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς, ο αριθμός των σχολείων και των τμημάτων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων. Η κατάσταση χειροτερεύει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, που καθιστούν απαγορευτικό το μοναδικό μέτρο της κυβέρνησης για άνοιγμα των παραθύρων κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά και λόγω των άθλιων κτιριακών υποδομών, σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Κέρκυρα. Κτίρια παλιά, με τους σοβάδες να πέφτουν, χωρίς χώρους επαρκείς για προαυλισμό, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, πολλές φορές χωρίς παράθυρα, με αίθουσες – κλουβιά, στις οποίες στεγάζονται 25 μαθητές. Την ίδια στιγμή η καθαριότητα των σχολείων συνεχίζει να έχει πολλά προβλήματα αφού στις 31/12/2020 απολύθηκαν εν μέσω πανδημίας 48 εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα των σχολειών.

Καλούμε τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ και η Ένωση Γονέων  & Κηδεμόνων Κέρκυρας την Πέμπτη, 21 Γενάρη στις 14:00 έξω από το Μαράσλειο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας».
Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ