Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνουν φοβούμενοι τις παραλλαγές/μεταλλάξεις του ιού

ευρώπη
17 Ιανουαρίου 2021 / 20:40

Την πρώτη παρτίδα ενός εκατομμυρίου δόσεων κινέζικου εμβολίου κατά του κορονοϊού παρέλαβε η Σερβία. Το φορτίο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο ίδιος ο πρόεδρος Βούτσιτς, εκδηλώνοντας την αισιοδοξία του για την σωτήρια έκβαση του εμβολιασμού.

Οι αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να απομονωθούν για έως και 10 ημέρες, αν και η περίοδος καραντίνας μπορεί να μειωθεί με αρνητικό τεστ σε πέντε ημέρες. Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να έχουν βεβαίωση αρνητικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες 72 ώρες πριν ταξιδέψουν.
 
-Γερμανός υπουργός λέει ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε εστιατόρια και κινηματογράφους νωρίτερα από άλλους, σε αντίθεση με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που έχουν μέχρι στιγμής αντιταχθεί στις ειδικές ελευθερίες για εκείνους που εμβολιάζονται.

-Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι θα δώσει οικονομική βοήθεια στα αεροδρόμια πριν από τα τέλη Μαρτίου, αφού η αεροπορία ζήτησε επείγουσα υποστήριξη, καθώς οι αυστηρότεροι κανόνες COVID-19 για τους διεθνείς ταξιδιώτες ξεκινούν τη Δευτέρα.

- Στη Γαλλία, ξεκίνησε μια νέα απαγόρευση κυκλοφορίας COVID-19 το Σάββατο το βράδυ, γεγονός που καθιστά παράνομο για τους πολίτες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μεταξύ 6 μ.μ. και 6 μ.μ.

- Η Ιταλία αναστέλλει πτήσεις από τη Βραζιλία, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο ​​Σπερνάζα, ως αντίδραση στην εμφάνιση εκεί της μετάλλαξης του κοροναϊού.

-Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομίνικ Ραμπ λέει ότι είναι βέβαιος ότι όλοι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου των 12 εβδομάδων.

- Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Joao Leao, έχει διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, ανέφερε το γραφείο του το Σάββατο, μια ημέρα μετά τη συμμετοχή του σε προσωπική συνάντηση στη Λισαβόνα με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής της Επιτροπής Ursula von der Leyen.

- Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους περιορισμούς της δημόσιας ζωής, που εφαρμόζονται για να περιορίσουν την πανδημία του κοροναϊού.