Εργατικό Κέντρο για το εργατικό ατύχημα στο Δημοτικό Νεκροταφείο Γαρίτσας

Εργατικό Κέντρο για το εργατικό ατύχημα στο Δημοτικό Νεκροταφείο Γαρίτσας

φώτο αρχείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο σχετικά με το εργατικό ατύχημα που έγινε την Πέμπτη

15
Ιανουαρίου / 2021

14 /1 στο Δημοτικό Νεκροταφείο στη Γαρίτσα. Συγκεκριμένα:

«Το Εργατικό Κέντρο με θλίψη έλαβε γνώση για ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη χθες, Πέμπτη, στο Δημοτικό Νεκροταφείο Γαρίτσας, όπου ένας εργαζόμενος έπεσε από καλαθοφόρο όχημα και από ύψος 8 περίπου μέτρων, κατά τη διάρκεια εργασιών δενδροκοπής, και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Αυτό το δυστυχές γεγονός αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τη βαρύνουσα σημασία τήρησης των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Είναι βασική υποχρέωση της κάθε εταιρίας, αλλά και του κάθε εργολάβου να μεριμνά, να εφαρμόζει και να επιτηρεί αυτά τα μέτρα για τους εργαζόμενους. Καμία έκπτωση σε αυτά δεν δικαιολογείται στο όνομα της εξοικονόμησης κόστους ή της επιτάχυνσης των εργασιών.

Το ΕΚΚ θέτει ως πρώτη προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, στα οποία δεν χωρούν κανενός είδους εκπτώσεις. Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην υποκύπτουν στις όποιες πιέσεις της εργοδοσίας και να προβαίνουν σε υποχωρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την ζωή τους. Το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του είναι πάντα δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που θίγεται, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, αποτελώντας ασπίδα για τα δικαιώματά του.

Ζητάμε να διαλευκανθούν οι συνθήκες του ατυχήματος του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση Εργασίας και να διερευνηθεί αν τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία του εργαζόμενου, όπως ορίζει ο Νόμος και αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδωθούν στο ακέραιο.
Το ΕΚΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τις θερμότερες ευχές του στον συνάδελφο που τραυματίστηκε και στην οικογένειά του και απαιτεί από την Πολιτεία να ενισχύσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υποστελεχωμένου ΣΕΠΕ, για την διασφάλιση της τήρησης των νόμιμων συνθηκών εργασίας και την αποφυγή ατυχημάτων που οφείλονται σε πλημμελή μέτρα προστασίας»

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ