Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η εβδομάδα της Μαγισσούλας» Παρουσίαση βιβλίου της Ευθυμίας Ανδριώτη

Ευθυμία Ανδριώτη
12 Ιανουαρίου 2021 / 15:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσίαση του βιβλίου «Η εβδομάδα της Μαγισσούλας» της συγγραφέως - Νηπιαγωγού Ευθυμίας Ανδριώτη, θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 στις 12:00 μ. στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, για παιδιά 5-8 χρονών. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15.01 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/C9S8VUWtadN193uj6 ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες στο 26610 38583, [email protected].

Λίγα λόγια

Η μαγισσούλα της ιστορίας μας είναι πολύ εργατική. Κάθε μέρα σηκώνεται και ξεκινάει τις δουλειές της, μέχρι το βραδάκι. Τη μια έχει να φροντίσει τα ζώα της αυλής, την άλλη μέρα έχει να κάνει γυμναστική, την επομένη να καθαρίσει το σπίτι όλο! Στιγμή δεν σταματάει μέχρι να φύγει ο ήλιος, και τότε χαιρετά το φεγγαράκι και ξαπλώνει στο απαλό της μαξιλαράκι. Ώσπου μία μέρα θα αποφασίσει να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό!
Η συγγραφέας
Η συγγραφέας Ευθυμία Ανδριώτη, μας παρουσιάζει την καθημερινότητα μιας μάγισσας που είναι πολυάσχολη και καθόλου δεν μοιάζει με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Τι νομίζετε δηλαδή; Ότι οι μάγισσες δεν πρέπει να κάνουν δουλειές και να ξεσκονίζουν τους ιστούς από τους τοίχους, επειδή τους χρειάζονται για τα ξόρκια τους; Και πού θα βρίσκουν δηλητήριο κόμπρας αν δεν τις έχουν κατοικίδια και δεν τις ταΐζουν καθημερινά; Ή πώς θα εφοδιάζονται εύκολα με φολίδες από κροκόδειλο για τα φίλτρα τους αν δεν τους περιποιούνται με γλυκίσματα και γλυκονανουρίσματα ώστε να τους δίνουν μερικές; Και για σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να κρατιέσαι με τις ώρες πάνω στην σκούπα και να πετάς ψηλά πάνω από τα σπίτια καμαρωτή αν δεν έχεις καλή φυσική κατάσταση και δυνατά χέρια; Όχι αγαπητοί μου, η ζωή της μάγισσας δεν είναι μόνο μαγικά, δεν κάθονται ολημερής πάνω από ένα καζάνι να δοκιμάζουν συνταγές για ξόρκια. Είναι και τόσα άλλα που πρέπει να γίνουν καθημερινά, και αυτή εδώ η μαγισσούλα δεν αμελεί τις δουλειές της.
Αχ, πολύ δύσκολη η ζωή της μάγισσας και ευτυχώς που είμαι μια απλή καθημερινή μαμά.
Όμως πόσο να αντέξει πια; (η μάγισσα αλλά και η μαμά)
Χρειάζεται και εκείνη ένα διάλειμμα γιατί όπως μας υπενθυμίζει "τον αφέντη τον τρώει η δουλειά".

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.