Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιγμα καταστημάτων στις «καθαρές» περιοχές ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
05 Ιανουαρίου 2021 / 14:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποφασισμένος για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνει ο εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας, μπροστά στην οικονομική του καταστροφή.

Ζητά άμεσα άνοιγμα των καταστημάτων σε περιοχές χαμηλής υγειονομικής επιβάρυνσης, πάντα με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων.

Σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, δηλώνει την πρόθεσή του να αλλάξει την ήπια στάση του, εάν η κυβέρνηση δεν παράσχει ουσιαστική στήριξη για την επιβίωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Αποδεικνύεται τώρα ότι κάναμε μεγάλο σφάλμα όντας διαλλακτικοί με το πολιτικό σύστημα, μας αγνοήσατε και μας υποτιμήσατε» αναφέρουν οι έμποροι χαρακτηριστικά.

Η επιστολή 

ΠΡΟΣ:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΕΡIΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΣΕΕ



                                                         ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Εμπορικός Κόσμος έχει τηρήσει όλα αυτά  τα χρόνια ΗΠΙΑ συνδικαλιστική στάση προς όλους. Οι συνέπειες αυτής μας της στάσης ειδικά τα δέκα τελευταία ΜΑΥΡΑ χρόνια των Μνημονίων ήταν καταστροφικές παρόλο που ο σκοπός μας ήταν η συνεργασία και η ενότητα για την ΣΩΤΗΡΙΑ της Πατρίδας και του Επιχειρείν .

Αποδεικνύεται τώρα, με την έλευση της υγειονομικής κρίσης ότι κάναμε μεγάλο σφάλμα όντας διαλλακτικοί με το πολίτικο σύστημα, στην ουσία δημιουργήσαμε προβλήματα στις ζωές μας ,στις οικογένειες μας και κυρίως στις επιχειρήσεις μας. Μας ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ και μας ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΤΕ, όλο αυτό το κρίσιμο και δύσκολο διάστημα.
                                                        Κύριες & Κύριοι
Για τους λογούς αυτούς σας δηλώνουμε την καθολική μας απόφαση  να αλλάξουμε  στάση  απέναντι στο πολίτικο σύστημα ,αν εσείς πρώτοι δεν αλλάξετε στάση μέσα στις επόμενες ήμερες και δεν σταματήσετε την ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, που προσπαθεί να παράγει και να δημιουργήσει σε μια δύσμοιρη  χωρά.

Θα αναγκαστούμε με μεγάλη μας θλίψη, γεμάτοι απόγνωση άλλα και καθαρή σκέψη,  να πάρουμε μέτρα εναντίον αυτών που μας οδηγούν σε καταστροφή.
                                                          
                                                             ΖΗΤΑΜΕ
ΑΜΕΣΑ  να επιτραπεί το κανονικό  άνοιγμα των πολύ Μικρών & Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και για καταστήματα κάτω των 200 τμ., τηρώντας αυστηρά όλα τα Υγειονομικά πρωτοκόλλα που   εφαρμόστηκαν την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν με απολυτή επιτυχία. 

Δεν μπορούν πια να γίνουν αποδεκτές, Άστοχες και πρόχειρες πρακτικές όπως το click away που συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ και αποδεδειγμένα από τις πρώτες ημέρες λειτούργησαν ευνοϊκά μόνον, για τις Πολύ Μεγάλες και Πολυεθνικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε ακόμη και σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν η ΑΓΟΡΑ δεν ανοίξει άμεσα.

Απαιτούμε
- Ένα πακέτο γενναίων μέτρων ρευστότητας που θα αποτρέψει τα λουκέτα των Μικρών  και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.
- Άμεσα πρέπει να μπει φρένο στη μεταφορά του δυσβάσταχτου όγκου υποχρεώσεων στο κοντινό μέλλον, διαφορετικά όταν τελειώσει η πανδημία δεν θα έχει μείνει κανείς από μας όρθιος

Ευχόμενοι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας.

ΕΚ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ