Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύσκολα θα επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις σύμφωνα με τον Σπ. Κατσαρό

Χάντμπολ
04 Ιανουαρίου 2021 / 16:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί η κυβέρνηση να έδωσε την άδεια να ξεκινήσουν οι προπονήσεις από 1/1, σε κάποια ομαδικά αθλήματα στην Α΄ κατηγορία,

ανάμεσά τους και το χάντμπολ, αλλά ο Φαίακας δεν βρέθηκε ακόμα στο γήπεδο και δεν είναι γνωστό πότε θα βρεθεί. Τέταρτη ημέρα σήμερα που θα περίμενε κανείς να δει στο κλειστό του ΕΑΚΚ τους παίκτες να προπονούνται, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.
Μιλήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας 4/1 με τον τεχνικό διευθυντή και γενικό αρχηγό του Φαίακα, τον Σπύρο Κατσαρό ο οποίος υπήρξε μεγάλος παίχτης της ομάδας και βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης εδώ και δύο χρόνια, για να ενημερωθούμε για το τι πρόκειται να κάνει η ομάδα και τους λόγους που δεν έχει γίνει ακόμα ούτε μια συγκέντρωση.

Μας είπε είναι ότι δεν έχει γίνει καμιά προπόνηση και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα πλάνα της ομάδας. Θα γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. για να ληφθούν αποφάσεις, αλλά θεωρεί πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι παίχτες στις προπονήσεις.

Όσον αφορά τους λόγους, είπε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάτι που είναι δεσμευτικό γιατί η ομάδα έχει 11 αθλητές εκτός Κέρκυρας και δεν γίνεται να έρθουν στο νησί για προπονήσεις και σε 20 μέρες να πρέπει να φύγουν πάλι.
Ένα άλλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Σπ. Κατσαρό, είναι το φαγητό των παιχτών, καθώς υπάρχουν κάποια «φαγάδικα» που έκαναν προσφορά φαγητό για την ομάδα, αλλά η λογική είναι να πηγαίνουν εκεί για να υπάρχει και μια ανταποδοτική διαφήμιση. Με το take away αλλάζουν οι συνθήκες, αλλά το σημαντικό είναι το χρονοδιάγραμμα έναρξης του πρωταθλήματος.



Για το οικονομικό κομμάτι είπε: «είναι κλειστές πάρα πολλές επιχειρήσεις που μας στήριζαν οικονομικά, Άρα δεν μπορούν να βοηθήσουν και αυτό μας δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες. Επίσης δεν έχουμε την απαραίτητη στήριξη Δήμου και Περιφέρειας. Βέβαια υπάρχουν υποσχέσεις, αλλά το θετικό είναι αυτή τη στιγμή ότι ο Δήμος μας εξασφάλισε την πληρωμή των τεστ για τον covid-19, κάτι όμως που έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε προβλέψει ότι θα κοστίσει στην ομάδα. Βέβαια ευχαριστούμε τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας γι’ αυτό, είναι κάτι, αλλά δεν φτάνει. Και η Περιφέρεια σε συνάντηση με την κα Κράτσα και παρουσία του κ. Αρμενιάκου μας υποσχέθηκε, αλλά δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό.

Όταν αναφερθήκαμε στην «κυβερνητική άδεια» να δώσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες χρήματα στις ομάδες για τις μετακινήσεις, ο κ. Κατσαρός μας είπε πως η ΠΙΝ τους είπε ότι θα  σκεφτεί μια τέτοια χρηματοδότηση, αφού η ομάδα έχει ταξίδια σε, Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Δράμα κα, αλλά προς το παρόν τίποτα χειροπιαστό δεν έχει γίνει. Μάλιστα τόνισε ότι ο Φαίακας είναι η ομάδα που από όλα τα Ιόνια νησιά, που παίζει στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας και ουσιαστικά είναι διαφημίζει Κέρκυρα και Επτάνησα.

Τέλος αναφέρθηκε στις δικές του εκτιμήσεις για το πρωτάθλημα λέγοντας πως «αυτήν τη στιγμή, από τις 14 ομάδες, οι δέκα τουλάχιστον αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αν ξεκινήσει δεν είναι σίγουρο ότι όλες θα συνεχίσουν. Υπάρχουν ομάδες που δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Η Ομοσπονδία θέλει σύντομα την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά δεν φτάνει, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο. Όσο για τον Φαίακα, σημαντικές θα είναι οι αποφάσεις που θα πάρει το Δ.Σ.

Ο Σπύρος Κατσαρός είναι γνώστης του αθλήματος, πάνω από 25 χρόνια αγωνίστηκε στον Φαίακα, δίνοντας και την ψυχή του στους αγωνιστικούς χώρους και συνεχίζει να τον υπηρετεί σήμερα από άλλο πόστο. Βλέπει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος λόγω covid-19 και δεν θα του φανεί παράξενο αν τελικά δεν δοθεί συνέχεια στο πρωτάθλημα, κάτι που ήδη ζήτησε και ο Ολυμπιακός Πειραιά. Σε κάθε περίπτωση όμως, δικαιολογημένα ζητάει Δήμος και Περιφέρεια, να στηρίξουν περισσότερο οικονομικά την ομάδα, για να μπορεί να συνεχίσει τη μεγάλη της προσπάθεια στην κορυφαία κατηγορία. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες.