Διαδικτυακά μεταδόθηκε το «Ήχος και Φως 2021», απόψε στην Παναγιά των Ξένων (video)

Διαδικτυακά μεταδόθηκε το «Ήχος και Φως 2021», απόψε στην Παναγιά των Ξένων (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η χαρτογραφική προβολή που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί χθες στην Παναγιά των Ξένων στην Κέρκυρα,

01
Ιανουαρίου / 2021

ειδικά για την έλευση του επετειακού του έτους 2021 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 

Πρόκειται για την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με το έργο «Ήχος και Φως 2021» μια συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα 1/1/2021, στις 22:00, στην Παναγία των Ξένων, καιρού επιτρέποντος.

Το έργο “Ήχος και Φως 2021”, που αξιοποιεί ιδανικά τις πλέον σύγχρονες οπτικοακουστικές τεχνολογίες για να αποτυπώσει με έναν πρωτοποριακό τρόπο το μήνυμα της επετείου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


 
Η πρωτοβουλία για τη συνεργασία ανήκει στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο.
 
Την επίβλεψη του έργου είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Τηλιγάδης με την συνεργασία της Προϊσταμένης  Γραμματείας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας  Νίκης Αλεβιζάκη
 
Η καλλιτεχνική δημιουργία και συνολικά η παραγωγή είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς πολυμελούς ομάδας συνεργατών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, υπό τη διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνου Τηλιγάδη με σημαντική συνεισφορά στα γραφικά από την Επίκουρη Καθηγήτρια Αγγελική Μαλακασιώτη, στον ήχο από τον Επίκουρο Καθηγητή Απόστολο Λουφόπουλο και στο σενάριο από τον ακαδημαϊκό υπότροφο Ιάκωβο Παναγόπουλο.