Πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου προς προσωρινή διοίκηση: Παραδώστε τη σφραγίδα!

Πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου προς προσωρινή διοίκηση: Παραδώστε τη σφραγίδα!

Επιστολή της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων προς την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

30
Δεκεμβρίου / 2020

ΠΡΟΣ: Τα  5 μέλη της διορισμένης 
προσωρινής & ληγμένης διοίκησης του ΕΚΚ

Συνάδελφοι,

Στις 22 Φεβρουαρίου διοριστήκατε από το Πρωτοδικείο ως μέλη της προσωρινής διοίκησης του ΕΚΚ με αποκλειστική αρμοδιότητα να διεξάγετε γενική συνέλευση και εκλογές  έως της 22 Απρίλη, έχοντας καταφέρει οι περισσότεροι από εσάς να εξαπατήσετε το δικαστήριο(έχουμε αναφερθεί σχετικά και σε προηγούμενες επιστολές μας χωρίς να το έχετε αντικρούσει) για να πετύχετε το διορισμό σας. Μέχρι της 17 Μάρτη, που ξεκίνησε το πρώτο lockdown, δεν κινήσατε καμιά διαδικασία για την πραγματοποίηση συνέλευσης και εκλογών χωρίς να εξηγήσετε ποτέ το λόγο. Το ίδιο πράξατε από 11 Μαΐου, που άρθηκε το lockdown, έως και τις 5 Νοεμβρίου (που ανακοινώθηκε το δεύτερο) αυτή τη φορά με πρόσχημα τη νομοθετική ρύθμιση που παράτεινε τη θητεία των ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ οργάνων, ώστε με ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Εσείς την πρόβλεψη αυτή του νόμου την χρησιμοποιήσατε καταχρηστικά για να παρατείνετε τη θητεία σας. Όλο το 2020 όπως και το 2ο εξάμηνο του 2019 (που υπήρχε δική μας πλειοψηφία στην προσωρινή διοίκηση) η λειτουργία του Εργατικού Κέντρου στηρίχτηκε στη δράση των σωματείων του, των διοικήσεων, των εκλεγμένων αντιπροσώπων και των απλών μελών τους.

Το 2020 πραγματοποιήθηκαν 3 γενικές συνελεύσεις αντιπροσώπων, όλες οι πανελλαδικές και τοπικές απεργίες των συνδικάτων, σειρά διαδηλώσεων, συλλαλητηρίων, συσκέψεων και συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν το διάστημα αυτό για το ασφαλιστικό, τον συνδικαλιστικό νόμο, τις δημοκρατικές ελευθερίες, την προστασία της υγείας, το 8ωρο και τις υπερωρίες, την καταδίκη του φασισμού, την επαναπρόσληψη, την εξασφάλιση εισοδήματος και την ασφαλιστική κάλυψη για τους εποχιακά εργαζόμενους καθώς και για μέτρα στήριξης των ανέργων.

Αυτή τη δύσκολη για τους εργαζόμενους χρονιά πέρασαν  από το  Εργατικό Κέντρο χιλιάδες εργαζόμενοι λαμβάνοντας μέρος σε συσκέψεις, αναζητώντας ενημέρωση,στήριξη στα δύσκολα ή ακόμη και τη βοήθεια των συνδικάτων στην υποβολή των δηλώσεών τους για το πρόγραμμα στήριξης, για κάθε είδους επιδόματα καθώς και την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Εσείς σε όλη αυτή την πρωτοφανέρωτη για το εργατικό κέντρο και τα σωματεία του διαδικασία ήσασταν ΑΠΑΝΤΕΣ-ΑΠΟΝΤΕΣ και επειδή ούτε είχατε ούτε και θέλατε να έχετε καμιά σχέση με την εργατική τάξη του νησιού ήσασταν εμφανώς ξένο σώμα από τη δράση των εργαζομένων. Η προκλητική σας αδιαφορία και έκφραση της απέχθειάς σας προς τους εργαζόμενους σας οδήγησε στο σημείο να μην ασχολείστε ούτε καν με τα λειτουργικά θέματα του κτιρίου. Το μόνο που σας περισσεύει είναι το απύθμενο θράσος σας. Δεν πρόλαβε να στείλει η ΓΣΕΕ το σχετικό ενημερωτικό για την νέα παράταση της θητείας των οργάνων λόγω lockdown και σπεύσατε με ζηλευτή ταχύτητα να το δημοσιοποιήσετε γεμάτοι χαρά στον τοπικό τύπο.

«Συγκαλέσατε» για την Τρίτη 29/12/20 «διοικητικό συμβούλιο» σε δια περιφοράς ;! συνεδρίαση για να αποφασίσει την παράταση της θητείας και την αντικατάσταση του Ιωάννη Χαλικιόπουλου από το Σπύρο Αργυρό στη θέση του προέδρου. Σπάσατε παγκόσμιο ρεκόρ πρωτοτυπίας. Δικαίως σας ανήκει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Ο Σπύρος Αργυρός εκλέχτηκε αντιπρόσωπος με επιστολικές ψήφους! Και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με email!

Σας ευχόμαστε και εις ανώτερα με «περιστέρια και σήματα καπνού» να συνεχίσετε να ζείτε το όνειρό σας. Μόνο  που οι παραπάνω διαδικασίες  δεν προβλέπονται ούτε από το νόμο,  ούτε έχουν καμία θέση στην πρακτική του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Σας επαναλαμβάνουμε αυτό που γνωρίζουν όλοι οι κερκυραίοι εργαζόμενοι και επιμένετε να ζείτε στον κόσμο σας, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων των σωματείων από την γενική συνέλευση στις 25 Οκτώβρη σας έχει πάψει οριστικά και αμετάκλητα.Την λειτουργία όσο και τη δράση του Εργατικού Κέντρου την έχουν αναλάβει τα σωματεία και οι αντιπρόσωποι.

Αμέσως μετά το lockdown θα ακολουθήσουν και οι τυπικές διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η ριζική αλλαγή που έχει συντελεστεί στο Εργατικό Κέντρο από το Μάϊο του 2019. Όσο για την επίκληση εκ μέρους σας των δικαστηρίων και την πρόκληση να προσφύγουμε σε αυτά,(αντί να έχετε παραιτηθεί) θέλουμε να σας επισημάνουμε, αν δεν σας το έχει πει κανείς άλλος ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 4 του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας ο ψευτοταμίας σας έχει εκπέσει ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ από την 1ηΜαϊου 2018 που συνταξιοδοτήθηκε από κάθε αξίωμα και δεν χρειάζεται καμιά δικαστική απόφαση για την ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ  απομάκρυνσή του.

Τα κατορθώματα των υπολοίπων πράγματι χρειάζονται δικαστική «βούλα», όλες όμως οι αποφάσεις που λαμβάνονται με τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ΕΚΠΤΩΤΟΥ μέλους είναι ΑΚΥΡΕΣ , όπως και όλες εκείνες οι λειτουργίες που προϋποθέτουν από το νόμο και το καταστατικό αλλά και την συνδικαλιστική πρακτική απόφαση γενικής συνέλευσης,  την οποία εσείς για να μείνετε γαντζωμένοι στις καρέκλες ουδέποτε συγκαλέσατε.

Εμείς σας έχουμε έγκαιρα και αναλυτικά προειδοποιήσει, γι’ αυτό ό,τι κάνετε είναι σε πλήρη γνώση σας και φέρετε ακέραια την ευθύνη των πράξεων σας, ειδικά όταν αυτές στρέφονται ενάντια στη βούληση της συντριπτικής  πλειοψηφίας  των αντιπροσώπων της γενικής συνέλευσης που αποτελεί το ανώτερο καταστατικό όργανο του Εργατικού Κέντρου και έναντι του οποίου έχετε πλέον μια αρμοδιότητα και υποχρέωση:

ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ  ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ, ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ.
Να κοινοποιηθεί στους αποδέκτες με την επιμέλεια του διοικητικού Υπαλλήλου Γ. Οικονόμου.
 
Εκ μέρους της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων
Ανδριώτης Γιώργος
Γκράτσας Χρήστος
Μάζη Ελένη
Πελάης Σταμάτης