Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα Γιάννενα - Πρώτος ο υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης

Εμβόλιο
29 Δεκεμβρίου 2020 / 09:49

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί νωρίς σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να είναι ο πρώτος που εμβολιάζεται .

Τα πρώτα εμβόλια για την περιοχή έφθασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με όχημα συνοδευόμενο από δύο περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από τις αποθήκες στο Κρυονέρι Αττικής με πρώτο προορισμό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια έγινε η παράδοση της ποσότητας που αναλογεί για τα Γιάννενα.

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε συμβολικά, ήταν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, για να ακολουθήσουν ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νικόλαος Κατσακιώρης και ο υποδιοικητής Κώστας Χολέβας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν 70 εμβόλια ημερησίως στο εμβολιαστικό κέντρο που έχει διαμορφωθεί στον χώρου που μέχρι πρότινος λειτουργούσε η μία από τις τέσσερις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν 380 εμβόλια αποκλειστικά σε υγειονομικό προσωπικό του ΠΓΝΙ, ενώ από τις 3 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών