Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: 46.000 γεύματα στα κοινωνικά συσσίτια το χρόνο που πέρασε

Μερόπη Υδραίου
28 Δεκεμβρίου 2020 / 16:22

Δωροεπιταγές για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης παρέλαβαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Δωροεπιταγές για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης παρέδωσε στους προέδρους των Τοπικών  Κοινοτήτων του συνόλου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων η Δήμαρχος Μ. Υδραίου προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να τις δώσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Ειδικότερα, η Δήμαρχος παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου Ανδρέα Σκούπουρα, παρέδωσε δωροεπιταγές που θα ενισχύσουν δύο οικογένειες ανά κοινότητα στα πλαίσια της προσπάθειας η οποία καταβάλλεται αυτές τις γιορτές για την βοήθεια των ασθενέστερων οικονομικά συνδημοτών μας. Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου για την πρωτοβουλία και τον αντιδήμαρχο για την οργάνωση και εφαρμογή αυτής, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Η Δήμαρχος από την πλευρά της δήλωσε ότι στο βαθμό που υπάρχει η δυνατότητα ανάλογες πρωτοβουλίες θα ληφθούν και στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τον σύντομο απολογισμό τον οποίο έκανε η αρμόδια αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας, το χρόνο που πέρασε έγινε σειρά δράσεων και  δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της παροχής βοήθειας των οικονομικά ασθενεστέρων.

Είναι ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αφορούν συνολικά στο κοινωνικό έργο που παρείχε ο Δήμος τον χρόνο που πέρασε, καθώς, μεταξύ άλλων, δόθηκαν περί τα 46.000 γεύματα.

- Μεταξύ άλλων, δόθηκαν στο Σύλλογο Πολυτέκνων 1.000 ευρώ σε δωροεπιταγές  και 1.000 ευρώ σε τρόφιμα.

- Για την στήριξη των ευπαθών ομάδων, δόθηκαν μέσω χορηγιών από το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και το πρόγραμμα “όλοι μαζί μπορούμε” την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 δωροεπιταγές ποσού 12.272 οι οποίες διανεμήθηκαν σε 104 οικογένειες.

- Επίσης χορηγίες δόθηκαν από το ίδρυμα Στ. Νιάρχος μέσω ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με τις εταιρείες ΜΕΤΡΟ, ΙΚΟΣ, COCA COLA  και την ΠΕΔΙΝ . Αυτές δόθηκαν σε 110 δικαιούχους και σε δομές του Δήμου.

- Τρόφιμα αξίας 2.500 ευρώ δόθηκαν στα συσσίτια-παντοπωλεία του Δήμου. Σημειώνεται ότι αυτά, ως κοινωνικές δομές  λειτουργούν σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΚοιΣΠΕ “Νέοι Ορίζοντες” ο οποίος έχει συνάψει προγραμματική συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Οι δικαιούχοι κοινωνικών δομών είναι 340 οφελούμενοι (νοικοκυριά).

- Τέλος, στα κοινωνικά συσσίτια, δόθηκαν 46.000 γεύματα σε 130 ωφελούμενους ενώ στα κοινωνικά παντοπωλεία 46.500 τρόφιμα σε 200 νοικοκυριά. 

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Α. Σκούπουρας “οι ανάγκες είναι μεγάλες και η προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε εστιάζει στην στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων ασθενέστερα οικονομικά συνδημοτών μας.”