Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άστραψε και βρόντηξε ιερέας στην Καλαμάτα: «Οι αντιρρησίες σπίτι τους»!

Καλαμάτα
28 Δεκεμβρίου 2020 / 12:15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Διέκοψε τη λειτουργία καιζήτησε από όσους δεν φορούν μάσκα, να περάσουν έξω.

Σε αντίθεση με τις κραυγαλέες "παραφωνίες" που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν και περιπτώσεις ιερέων που σέβονται το κοινωνικό σύνολο. 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου, ο ιερέας διέκοψε την θεία λειτουργία και απευθυνόμενος σε όσους δεν φορούσαν μάσκα τους ζήτησε να βγουν από την εκκλησία.

Όταν κάποιος τον ρώτησε «εσείς γιατί δεν φοράτε μάσκα;» απάντησε ότι οι ιερείς και οι ψάλτες δεν φορούν μάσκα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και προέτρεψε τον πιστό να διαβάσει τον σχετικό νόμο.

Άλλος πιστός εναντιώθηκε ρωτώντας «αυτά λέει ο νόμος του Θεού;» για να πάρει την απάντηση του ιερέα «Τον λόγο του Θεού τον ξέρω καλύτερα από σας».


Video: KONSTANTINOS FLAMIS

«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία. Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ»
, είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας. «Ή φορέστε μάσκα ή περάστε έξω, αλλιώς θα πάρω την αστυνομία».

Το βίντεο με το στιγμιότυπο έγινε viral, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να δίνουν συγχαρητήρια στον ιερέα για τη στάση του. Ωστόσο υπήρξαν και φωνές πιστών οι οποίοι τον επέκριναν γιατί θέλησε να τηρήσει τους κανόνες προστασίας της Δημόσιας Υγείας.