Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάστιγα οι φόλες στα ζώα - Καταγγελίες από Πουλάδες και Πάνω Πλατεία

Φόλες
22 Δεκεμβρίου 2020 / 09:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν σταματούν οι καταγγελίες από διάφορα σημεία της Κέρκυρας, για τους ασυνείδητους που εξοντώνουν με φρικτό θάνατο αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα.

Νεκρά γατιά βρίσκουν εδώ και μήνες στην περιοχή των Πουλάδων, όπως κατήγγειλε αναγνώστρια στου enimerosi.com. Όπως επεσήμανε μάλιστα, προσπάθησε να επικοινωνήσει και με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, χωρίς επιτυχία.  

Αυτοχέδιες φόλες με γυαλιά βρέθηκαν αυτές τις μέρες και στην Πάνω Πλατεία στην πόλη της Κέρκυρας και μάλιστα το γεγονός δημοσιοποιεί το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός Κέρκυρας» μέσω των κοινωνικών δικτύων. Συνιστά προσοχή, καθώς θύματα μπορούν ανά πάσα στιγμή να πέσουν και τα δεσποζόμενα ζώα. 

Η απάνθρωπη αυτή τακτική «εξόντωσης» δεν είναι βεβαίως πρωτάκουστη καθώς καταγγέλλεται συχνά για διάφορες περιοχές της Κέρκυρας. 

Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνος για την φροντίδα των αδέσποτων είναι ο Δήμος, ενώ οι πολίτες που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές ή βρίσκουν δηλητηριώδη δολώματα και νεκρά ζώα μπορούν να απευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.