Εκκίνηση: Η επέτειος Γρηγορόπουλου, το τρίτο επεισόδιο του «Νόμος και Τάξη»

Εκκίνηση:  Η επέτειος Γρηγορόπουλου, το τρίτο επεισόδιο του «Νόμος και Τάξη»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων: «Την 6η Δεκεμβρίου, ημερομηνία της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρακολουθήσαμε το τρίτο επεισόδιο της εφαρμογής του δόγματος νόμος και τάξη.

08
Δεκεμβρίου / 2020

Η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση των αρίστων εφάρμοσε το συγκεκριμένο δόγμα, ήταν στις 17 Νοεμβρίου, όπου απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων και χτυπήθηκαν ανελέητα όλες οι συγκεντρώσεις, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα.

Στην Κέρκυρα εκείνη την μέρα, αφού πολιορκήθηκε το Εργατικό Κέντρο για να μην πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη συγκέντρωση, εν συνέχεια επιχειρήθηκε η καταστολή της αυθόρμητης πορείας που έγινε στην παλιά πόλη, με συνέπεια να υπάρξουν 16 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε πρόστιμα των τριακοσίων ευρώ. Το δεύτερο επεισόδιο ήταν η απεργία της 26ης Νοεμβρίου, όπου είχαμε αποκλεισμό όχι μόνο του Εργατικού Κέντρου, αλλά του συνόλου του κέντρου της πόλης, με μπλόκα να έχουν δημιουργηθεί και έξω από τον αστικό ιστό, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο για τουλάχιστον τρείς ώρες.

Τελευταίος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα, ήταν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα με όργιο καταστολής, που κατέληξε  στην σύλληψη των δικηγόρων Καμπαγιάννη και Παπαδάκη που συμμετείχαν στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά από όλα τα παραπάνω, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπερασπίστηκε πλήρως την αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί σε όλη την χώρα, δηλώνοντας προκλητικά «Θα συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας».

Είναι σαφές ότι η Πανδημία χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση, ως ευκαιρία για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιεί όποιον αντιτίθεται στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ από θέση αρχής δεν αποδέχεται κανενός είδους αντιδημοκρατική διολίσθηση, είτε αυτή προέρχεται από την Κυβέρνηση, είτε την Αστυνομία είτε άλλους θεσμικούς φορείς. Η προσπάθεια συντριβής των πολιτικών αντιπάλων της συντηρητικής παράταξης, καθώς και η καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος δεν θα γίνουν η κανονικότητα που ονειρεύονται».