Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγέλουν αστυνομοκρατία τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος (video)

γρηγορόπουλος
06 Δεκεμβρίου 2020 / 19:44

Στα Χανιά σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και την Αστυνομία ενώ στα Γιάννενα αστυνομικές δυνάμεις έζωσαν κυριολεκτικά την κεντρική πλατεία της πόλης ώστε να αποτρέψουν πιθανή συγκέντρωση και διαδήλωση.

ΑΘΗΝΑ. Σε συλλήψεις εξελίχτηκαν οι προσαγωγές δεκάδων ατόμων στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 12 χρόνια ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. 
 
Στα Χανιά σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και την Αστυνομία ενώ στα Γιάννενα αστυνομικές δυνάμεις έζωσαν κυριολεκτικά την κεντρική πλατεία της πόλης ώστε να αποτρέψουν πιθανή συγκέντρωση και διαδήλωση.
 
Για τα όσα συνέβησαν ανακοίνωση εξέδωσε του ΚΚΕ μ-λ, και ζητάει την άμεση  απελευθέρωση  του γραμματέα  του ΚΚΕ(μ-λ) Ανδρέα  Βογιατζόγλου  και των υπόλοιπων αγωνιστών του ΚΚΕ(μ-λ). Άμεση  απελευθέρωση  όλων των προσαχθέντων στο κέντρο Αθήνας  και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας!
 
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «Η αστυνομία του Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη από τα ξημερώματα απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας ώστε να εμποδίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βρεθούν στο μνημείο του Αλέξη, στον τόπο δολοφονίας του, στα Εξάρχεια. Παρά τους αποκλεισμούς και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις γίνανε στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών και τη διάλυση των συγκεντρώσεων για να μην πάνε με πορεία στο μνημείο του Αλέξη.
Ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές ήταν ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας Eργατική Aλληλεγγύη, ο Κώστας Τουλγαρίδης περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, o Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρίστος Αργύρης μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας, η Κατερίνα Πατρικίου και τη Ζανέτα Λυσικάτου γραμματέα και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, δύο μέλη από την πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη μαζί δεκάδες άλλους αγωνιστές και μέλη της επαναστατικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ, του ΝΑΡ, του ΚΚΕ (μ-λ)». 
 
Σχετική η ανακοίνωση και του γραμματέα της νομαρχιακής Κερκύρας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Σκιαδόπουλου, που ναφέρει μεταξύ των άλλων, «...Το κράτος αποφασίζει αλλεπάλληλες απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, η κυβέρνηση έχει εμμονή  με την εφαρμογή του ψευδεπίγραφου δόγματος “Νόμος και Τάξη” και ο εθνικός και ευρωπαϊκός φιλελευθερισμός τροφοδοτεί και αναπαράγει ολοκληρωτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Όμως, οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από αστυνομοκρατούμενη λογική και αντιδημοκρατικούς αντιπερισπασμούς. Είναι χρέος μας να περιφρουρήσουμε τις διαχρονικές αρχές και αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύσει το αυθόρμητο κίνημα της νεολαίας».