Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέταρτο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας το κερκυραϊκό Etrusco

Εστιατόρια
05 Δεκεμβρίου 2020 / 15:29

Για δεύτερη σερί χρονιά στη θέση #4 του διαγωνισμού Restaurant.gr το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι, μοναδικό κερκυραϊκό που επί μια τετραετία φιγουράρει ανάμεσα στα κορυφαία της χώρας - Στο Top100 ακόμα τρία εστιατόρια της Κέρκυρας, το Squirrel (#40), το Pomo d΄Oro (#65) και το Βενετσιάνικο Πηγάδι (#77)

ΑΘΗΝΑ.  Στην αφρόκρεμα των εστιατορίων σε πανελλαδικό επίπεδο, που εκπροσωπούν την υψηλή γαστρονομία, κατάφερε να διατηρηθεί για μια ακόμα χρονιά η Κέρκυρα.

Κι αυτό διότι το νησί των Φαιάκων μπορεί να καυχιέται ότι είναι το μοναδικό μέρος σε ολόκληρη την επικράτεια, που έσπασε το... μονοπώλιο της Αθήνας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό ανάδειξης των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, που διοργανώνεται από το Restaurant.gr.

Η Κέρκυρα είδε για μια ακόμα φορά το όνομά της να φιγουράρει και μάλιστα, σε περίοπτη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους κι αυτό χάρη στην διάκριση του εστιατορίου Etrusco, του Έκτορα Μποτρίνι, το οποίο αναδείχθηκε -όπως και πέρσι- το 4ο καλύτερο εστιατόριο σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.



Το Etrusco μάλιστα, είναι το μοναδικό εκτός Αθηνών εστιατόριο που πλασαρίστηκε στην πρώτη 10άδα του διαγωνισμού.

Το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι, εκτός από τις δύο σερί 4ες θέσεις που έχει λάβει στον διαγωνισμό, ήταν στη θέση #8 το 2018 και στη θέση #20 το 2017, απόδειξη αφενός της σταθερότητας που επιδεικνύει στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, αφετέρου της διαρκούς ανοδικής τάσης του. 

Το Etrusco, εξάλλου, τιμήθηκε και με το special award για την καλύτερη τοπική κουζίνα σε ό,τι αφορά τα Επτάνησα.



Η Κέρκυρα ωστόσο, είχε την χαρά και την τιμή να δει ακόμα τρία εστιατόρια της μέσα στην 100άδα των κορυφαίων ολόκληρης της χώρας.

Κι αυτό διότι στη θέση #40 βρέθηκε το Squirrel, στη θέση #65 το Pomo d' Oro (πέρσι #52) και στη θέση #77 το Βενετσιάνικο Πηγάδι (πέρσι #76 και #93 το 2018).

Οι 100+ foodies της κριτικής επιτροπής των "Restaurant 100" ανέδειξαν και φέτος τις κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα.

Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας, όπως: η Σπονδή και το CTC στην Αθήνα, το Γαστροδρόμιο “Εν Ολύμπω” στην Πιερία και η Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, η Μαύρη Θάλασσα και τα Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, το Πεσκέσι και ο Ντουνιάς στην Κρήτη, ο Κοντοσώρος στη Φλώρινα και η Ταβέρνα του Κοττάνη στη Θράκη, το Proveleggios και το ΦΙΤΑ στην Αθήνα.

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών» αναφέρει η σχετική η ανακοίνωση στο restaurant100.gr.

Τα "Restaurant 100" Awards διοργανώθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.