Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ειδικοί κανονισμοί κυκλοφορίας και συνεύρεσης τις γιορτές

χριστούγεννα
03 Δεκεμβρίου 2020 / 16:59

Οι περιφερειακές αρχές και η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησαν την Τετάρτη ότι το πολύ 10 άτομα ανά νοικοκυριό θα έχουν το δικαίωμα να συγκεντρωθούν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλλά.

• Η Γερμανία πρόκειται να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσουν μια παλίρροια νέων μολύνσεων COVID-19 έως τις 10 Ιανουαρίου, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνομιλίες με κρατικούς αξιωματούχους. Τα μέτρα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνουν τη διατήρηση κλειστών εστιατορίων και ξενοδοχείων και τον περιορισμό των ιδιωτικών συγκεντρώσεων σε πέντε άτομα, κι αυτά τα πολύ από δύο νοικοκυριά.

• Οι περιφερειακές αρχές και η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησαν την Τετάρτη ότι το πολύ 10 άτομα ανά νοικοκυριό θα έχουν το δικαίωμα να συγκεντρωθούν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλλά. Η συμφωνία ισχύει για εορτασμούς την παραμονή των Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά - επιτρέποντας μια ελαφριά χαλάρωση του κανόνα που επιτρέπει επί του παρόντος συγκεντρώσεις έξι ατόμων.

• Οι Ιταλοί δεν θα μπορούν να παρευρεθούν στα μεσάνυχτα ή να μετακινηθούν μεταξύ των περιοχών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ιταλία αναφέρει περισσότερους θανάτους COVID-19 καθημερινά από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό έθνος. Η υπουργός Υγείας Σάντρα Ζάμπα δήλωσε ότι η τελετή της παραμονής των Χριστουγέννων πρέπει να λήξει περίπου στις 8:30 μ.μ. έτσι οι προσκυνητές μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι πριν από τις 10 μ.μ. απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι άνθρωποι έχουν επίσης πει να μην προσκαλούν μέλη της οικογένειας στο σπίτι για χριστουγεννιάτικο μεσημεριανό γεύμα ή παρόμοιες εκδηλώσεις.

• Η κυβέρνηση της Φινλανδίας δηλώνει ότι συμφώνησε σε μια εθνική στρατηγική για εμβολιασμούς COVID-19, σκοπεύοντας να εμβολιασθούν οι πάντες, ξεκινώντας από το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης από τον Ιανουάριο και μετά.

• Η Ουγγαρία ανέφερε 182 νέους θανάτους COVID-19 την Πέμπτη, που είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

• Η Ρωσία κατέγραψε ρεκόρ 28.145 νέων περιπτώσεων ιών κοροναϊού, αναφέροντας 554 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των εθνικών θανάτων σε 41.607.

• Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Valery Giscard d'Estaing, πέθανε την Τετάρτη από επιπλοκές που συνδέονται με το COVID-19 σε ηλικία 94 ετών. Εισήχθη στο νοσοκομείο τον Σεπτέμβριο με αναπνευστικά προβλήματα, ανέκαμψε, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στα μέσα Νοεμβρίου. "Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε στενό, οικογενειακό κύκλο", δήλωσε το Ίδρυμα Valery Giscard d'Estaing στο Twitter.

• Ο αναπληρωτής επικεφαλής  αξιωματούχος Υγείας της Αγγλίας αναφέρει ότι οι Οργανισμοί φαρμάκου σε άλλες χώρες, ειδικά στις ΗΠΑ, δεν είναι πολύ πίσω από την απόφαση των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών να εγκρίνουν το εμβόλιο COFID-19 της Pfizer.