Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άμεσα μέτρα προστασίας για τα Ειδικά Σχολεία, ζητούν 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτρα προστασίας
01 Δεκεμβρίου 2020 / 18:21

Την ερώτηση συνυπογράφει ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης

ΑΘΗΝΑ. Άμεσα μέτρα προστασίας για μαθητές και καθηγητές των Ειδικών Σχολείων, ζητούν 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, μαθητές και καθηγητές των Ειδικών Σχολείων αισθάνονται υγειονομικά εκτεθειμένοι από τη μη λήψη επαρκών και συγκεκριμένων μέτρων προστασίας ανάλογων με την ιδιαίτερη φύση και τις εξειδικευμένες ανάγκες των ειδικών σχολείων.

«Είναι αναγκαίος ο επανασχεδιασμός των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων καθώς και η συνεχής και στενή ιατρική παρακολούθηση των μαθητών και των εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εν μέσω του σφοδρού δεύτερου κύματος της πανδημίας που πλήττει τη χώρα, το Υπουργείο οφείλει επιτέλους να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μαθητών και καθηγητών των ειδικών σχολείων».