Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήλθε η ώρα του εμβολίου

εμβόλιο
01 Δεκεμβρίου 2020 / 17:17

Τόσο η Moderna όσο και η BioNtech/Pfizer έχουν υποβάλει αίτηση για ευρωπαϊκή έγκριση των εμβολίων COVID-19, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

- Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς έχει διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, δύο ημέρες μετά τη σύζυγό του, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

- Ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, προέτρεψε την "εξαιρετική προσοχή" σε όποιον πρόκειται να ταξιδέψει κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και αφού εξετάσει εάν είναι απαραίτητο.

- Τόσο η Moderna όσο και η BioNtech/Pfizer έχουν υποβάλει αίτηση για ευρωπαϊκή έγκριση των εμβολίων COVID-19, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

- Η Σερβία πρόκειται να δοκιμάσει το εμβόλιο Sputnik της Ρωσίας, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας Ana Brnabic.

- Η κυβέρνηση της Ισπανίας ζήτησε από τους πολίτες να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να χρησιμοποιούν την «κοινή λογική» όταν ψωνίζουν επειδή εμφανίστηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων με πλήθη το Σαββατοκύριακο.

- Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ποδηλάτες στη Γαλλία χρησιμοποίησαν επιδότηση 60 $ για να επισκευάσουν τα παλιά τους ποδήλατα ως μέρος μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας για να ενθαρρύνουν περισσότερους να χρησιμοποιούν ποδήλατα για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με την υπουργό περιβάλλοντος της χώρας, Barbara Pompili.

- Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε να δημιουργήσει 19 χώρους αποθήκευσης ιατρικού εξοπλισμού σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις προσωπικού, προστατευτικού εξοπλισμού.

- Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Lewis Hamilton έχει δοκιμαστεί θετικά για τον ιό και θα χάσει τον αγώνα του επόμενου Σαββατοκύριακου στο Μπαχρέιν, επιβεβαίωσε η ομάδα της Mercedes.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια άλλη πανδημία «εντός του βιώσιμου χρόνου» εάν οι άνθρωποι δεν έμαθαν κάτι από την τρέχουσα κρίση.

- Από την Τρίτη, οι μάσκες προσώπου πρέπει να καταστούν υποχρεωτικές σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους στην Ολλανδία. Σε άτομα που αρνούνται να τις φορέσουν το πρόστιμο είναι 114 $.

- Οι νέες μολύνσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 13.604 τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε περισσότερα από 1,06 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 388 σε συνολικά 16.636.