Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεννηματά: «Άμεση στήριξη, όχι μείωση μισθών σε Τουρισμό-Επισιτισμό»

ΚΙΝ.ΑΛ.
01 Δεκεμβρίου 2020 / 09:36

Να μην αποτελέσει η πανδημία πρόσχημα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ζήτησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό & Επισιτισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ).  Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφορικά με την τοποθέτηση της προέδρου του κινήματος, Φώφης Γεννηματά κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό.

«Να μην αποτελέσει η πανδημία πρόσχημα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ζήτησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό.

Όπως είναι γνωστό κι όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους έχουν ήδη υποστεί τις μεγάλες συνέπειες της κρίσης στο εισόδημά τους, τόσο με τις αναστολές εργασίας όσο και με την εφαρμογή του δόγματος της κυβέρνησης «μισός μισθός-μισή δουλειά».

Είναι έτσι αδιανόητο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, να ζητάει μόνιμες μειώσεις αποδοχών που φτάνουν το 20% κατά τη διαπραγμάτευση για την κλαδική ΣΣΕ.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων για προστασία των δικαιωμάτων τους και τονίζει πως η ανάκαμψη στον τουρισμό το 2021 θα έλθει με κοινή προσπάθεια αντί της εξόντωσης των εργαζομένων και μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή και εστίαση στο 6%, όπως έχουμε ήδη προτείνει.

Επίσης, προτείνουμε να γίνει υποχρεωτικά εκτελεστή η κλαδική σύμβαση εργασίας και οι 60.000 εποχιακά εργαζόμενοι να καλυφθούν με το επίδομα ανεργίας ως τον Απρίλιο».