Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για τα κενά στην εκπαίδευση

Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για τα κενά στην εκπαίδευση

Τα χιλιάδες κενά στην ειδική και γενική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τονίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

29
Νοεμβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ (Γραφείο βουλευτή). Ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Αγαθοπούλου Ειρήνης (βουλεύτρια Κιλκίς και αναπληρώτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισοτητας & Καταπολέμησης Διακρίσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ), Τζούφη Μερόπης (βουλεύτρια Ιωαννίνων και Αν.Τομεάρχη Παιδείας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ) και Φίλη  Νικόλαου (βουλευτή Α’Αθηνών και Τομεάρχη Παιδείας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ), την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «είναι αναγκαία η διαφύλαξη της υποχρεωτικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του σχολείου, για όλους τους μαθητές, χωρίς καμία εξαίρεση. Οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην ισότητα ευκαιριών μάθησης και το κράτος υποχρεούται να την εξασφαλίσει.

Οι διαμαρτυρίες του εκπαιδευτικού κόσμου είναι πολλές, δίκαιες και έντονες επισημαίνοντας ότι για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της τηλεκπαίδευσης, κρίνονται αναγκαίες και ζωτικής σημασίας οι προσλήψεις που αφορούν την ειδική και γενική εκπαίδευση, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ειδικότερα στην παράλληλη στήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν δικαιολογείται η καθυστέρηση των προσλήψεων και η απουσία ενημέρωσης σχετικά με το αίτημα της κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές της χώρας».