Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τους κατοίκους της Κ. Κορακιάνας και οι Σινιές για το οικόπεδο της Δασιάς (πρώην Club Med)

Club Med
27 Nov 2020 / 08:48

Σήμερα αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Ψήφισμα συμπαράστασης στους κατοίκους της κοινότητας Κάτω Κορακιάνας:

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους κατοίκους της κοινότητας κάτω Κορακιάνας και στεκόμαστε ενεργά στο πλευρό τους στο δίκαιο αίτημά τους, να διεκδικούν γη και όχι χρήματα ως αντάλλαγμα για την υπερδόμηση του οικοπέδου στο χώρο του πρώην Club Mediterranee.

Καλούμε τη Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας και Δαποντίων Νήσων, να αναθεωρήσουν την πρόσφατη και κατά πλειοψηφία σχετική απόφασή τους που έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της κοινότητας κάτω Κορακιάνας, ώστε να μην οικοπεδοποιηθούν τα 70 στρέμματα κατάφυτης κερκυραϊκής γης και να αποδοθούν στους κατοίκους και στη δημόσια χρήση.

Καλούμε την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να αποδεχτεί το αίτημα των κατοίκων της κάτω Κορακιάνας, για απόδοση στη δημόσια χρήση των 70 στρεμμάτων κατάφυτης έκτασης στο χώρο του πρώην Club Mediterranee, που δικαιωματικά τους ανήκει, και οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: «Γη για βιώσιμη και ανθρώπινη Δασιά».

Ας το καταλάβουν επιτέλους οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες ότι όσο το τσιμέντο επεκτείνεται και το φυσικό περιβάλλον συρρικνώνεται στο βωμό του κέρδους, τόσο και η ποιότητα ζωής θα υποβαθμίζεται και η αειφορία η και η ποιότητα στην τοπική ανάπτυξη θα καθίσταται αδύνατη εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Απαιτούμε λοιπόν αξιότιμοι κύριοι να προστατεύσετε μία από τις πιο όμορφες και εμβληματικές περιοχές του νησιού μας από την υπέρ – τσιμεντοποίηση και να την αποδώσετε στους κατοίκους τα 70 στρέμματα, που δικαιωματικά τους ανήκουν, για να τα αναδείξουν σε πνεύμονα πρασίνου εντός μιας άναρχα υπερδομημένης περιοχής.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
O πρόεδρος Δημήτρης Φατήρας