Ημέρα κατά της βίας στις γυναίκες: Η Μερόπη Υδραίου σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό

Ημέρα κατά της βίας στις γυναίκες: Η Μερόπη Υδραίου σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό

Η συζήτηση διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

26
Νοεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρική Κέρκυρας). Στη διαδικτυακή συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών,  συμμετείχε χθες το απόγευμα,  η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. 

Η συζήτηση   διοργανώθηκε  από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Ο Πρωθυπουργός  συζήτησε  με στελέχη  Δομών  της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Προστασίας  του Πολίτη. 

Στην συζήτηση, συμμετείχε η υπεύθυνη Γραμματείας Ισότητας Μαρία Συρεγγέλα, με την οποία ο Δήμος μας συνεργάζεται στενά για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Από την πλευρά της η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, μεταξύ άλλων ανέφερε, «Η φετινή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μας βρίσκει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η βία κατά των γυναικών συνιστά επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ευθύνη όλων μας να πούμε όχι στην κακοποίηση των γυναικών. Ο Δήμος μας μέσα από τις δομές  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  με το κατάλληλο προσωπικό,  προσπαθεί να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το πρόβλημα».