Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση για το Κέντρο Στήριξης Γυναικών Κέρκυρας και τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Ζακύνθου

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
24 Nov 2020 / 18:59

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Το μήνυμα της Ρόδης Κράτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την παράταση της χρηματοδότησης με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (2014-2020) για τη λειτουργία έως το τέλος του 2023, ενέκρινε  η Περιφερειάρχης για το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Γυναικών στην Κέρκυρα και  τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στην Ζάκυνθο. Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του Ξενώνα στην Κέρκυρα, αναμένει την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την επαναλειτουργία του, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
η Περιφερειάρχης δηλώνει:

«Η ετήσια αυτή ημερομηνία μας θυμίζει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την δημοκρατία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εφαρμογή της νομοθεσίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό επίπεδο (Διεθνείς Οργανισμοί) για την προστασία των γυναικών από την παραβίαση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους.

Τα δεδομένα παραμένουν σοκαριστικά σύμφωνα με στοιχεία αρμοδίων φορέων:

- Πενήντα γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δολοφονούνται κάθε εβδομάδα

- Στην Ελλάδα, το 2020, οκτώ γυναίκες (τρεις κατά την διάρκεια της καραντίνας), έχασαν την ζωή τους ως συνέπεια κακοποίησης.

Η βια κατά των γυναικών είναι η πλέον διαδεδομένη και καταστροφική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει στον αγώνα για ενημέρωση, ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και στήριξης των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφή βίας».