Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: 70 στρέμματα του πρώην Club Med για το αύριο της Κέρκυρας

Club Med
24 Nov 2020 / 17:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η Κέρκυρα δεν υπάρχει μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, και για τις μελλοντικές γενιές» επισημαίνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Σε ανακοίνωσή της, τίθεται στο πλευρό των κατοίκων της Κ. Κορακιάνας, ζητώντας άμεση ανάκληση της γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου, με συνακόλουθη την εισφορά σε γη:
«Το ακίνητο του πρώην Club Med στη Δασιά αποτελεί εξαιρετικό ιστορικό παράδειγμα για την τουριστική και οικονομική ιστορία και ανάπτυξη του νησιού μας. Οι παλαιότερες γενιές θυμούνται την αίγλη της γαλλικής επένδυσης (πολλοί εργάσθηκαν εκεί) και οι νεότεροι μπορούν να γνωρίζουν την οικονομική ιστορία της Κέρκυρας.

Η τοπική κοινωνία της Κορακιάνας έχει ήδη πολλαπλώς εκφράσει την άποψη της (και άτυπα και  μέσω των θεσμικών της οργάνων)  ζητώντας  την παράδοση της γης, αντί του τιμήματος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και την  παραχώρηση  70  στρεμμάτων γης σε ξενοδοχειακή εταιρεία.

Η αποποίηση των 70 αυτών στρεμμάτων γης, η οποία βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακό οικόπεδο το οποίο συνορεύει με θάλασσα, είναι εξαιρετικά χαμηλή σε χρήμα. Η Κέρκυρα δεν υπάρχει μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, και για τις μελλοντικές γενιές.

Ο φυσικός και οικονομικός πλούτος της θα πρέπει να προστατευθεί και να μείνει στα χέρια των Κερκυραίων.

Υιοθετώντας και εμείς την άποψη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κ. Κορακιάνας, τονίζουμε και κραυγάζουμε πως «Θέλουμε γη για ανθρώπινη και βιώσιμη Δασιά», και συνεπώς ζητούμε από τον Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας την  άμεση ανάκληση της γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, με συνακόλουθη την εισφορά σε γη».