Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«ΛΑ.ΣΥ.»: Να μην κλείσει η Τράπεζα Πειραιώς στη Λευκίμμη

«ΛΑ.ΣΥ.»
23 Nov 2020 / 13:22

«Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς της Νότιας Κέρκυρας να αντιδράσουν άμεσα. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, η οποία είναι ουσιαστικά ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΛΑ.ΣΥ.»).  Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Λευκίμμη.

«Η Τράπεζα Πειραιώς προχωράει άμεσα, στις 30-11-2020, στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της στην Λευκίμμη.

Είναι μια απόφαση, μέρος της γενικότερης πολιτικής της Τράπεζας, να μειώσει το κόστος λειτουργίας της ώστε να αυξήσει τα κέρδη της. Αυτή την πολιτική ακολουθεί και πανελλαδικά.

Η υλοποίηση της απόφασης για κλείσιμο, θα έχει πολλαπλές συνέπειες.

Χιλιάδες συμπολίτες μας από τη Νότια Κέρκυρα, που εξυπηρετούνται έως σήμερα από το υποκατάστημα, θα αναγκάζονται είτε να μεταβαίνουν στην πόλη της Κέρκυρας, είτε να εξυπηρετούνται από το μοναδικό εναπομείναν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με όλες τις συνέπειες συνωστισμού και ιδιαίτερα την περίοδο πανδημίας που διανύουμε.

Επιπλέον, σημαντικός αριθμός εργαζομένων θα χάσει την δουλειά του, σε μια ιδιαιτέρα δύσκολη περίοδο με πολύ υψηλή ανεργία.

Έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις, δυστυχώς στην “Δημοκρατία” του Καπιταλισμού, της “Ελεύθερης αγοράς”. Μοναδικό κριτήριο για αυτούς είναι το κέρδος τους. Η εξυπηρέτηση του πολίτη και οι ανάγκες των εργαζομένων, δεν αγγίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο λαός πρέπει να βγάζει συμπεράσματα.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς της Νότιας Κέρκυρας να αντιδράσουν άμεσα.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, η οποία είναι ουσιαστικά ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία.

Να μην κλείσει το Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Λευκίμμη».