Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο Φαϊτά σε Υδραίου για τον δρόμο που διασχίζει το πρώην Club Med

Φαϊτάς Αλέξανδρος
23 Nov 2020 / 11:56

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ζητά να μην επιτραπεί η μετατόπιση του κοινόχρηστου δρόμου, ο οποίος δίνει πρόσβαση στη θάλασσα της Δασιάς κόβοντας στη μέση την έκταση του πρώην Club Med

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ν' αναγνωριστεί κτηματολογικά ως κοινόχρηστος ένας δρόμος, ο οποίος διασχίζει την έκταση του πρώην Club Med και καταλήγει στην παραλία της Δασιάς, αλλά και να μη συναινέσει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε μετατόπισή του, καλεί τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας  & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, ο Αλέξανδρος Φαϊτάς, με εξώδικο, το οποίο απέστειλε.

Ο Κερκυραίος δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ , στο εξώδικό του, με το οποίο διαμαρτύρεται και επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων του, ζητά να μην υπάρξει μετατόπιση του εν λόγω δρόμου, ο οποίος ξεκινά από την επαρχιακή οδό και δίνει πρόσβαση στη θάλασσα διασχίζοντας, στα τελευταία περίπου 200μ. του, την έκταση του πρώην Club Med κόβοντάς την επί της ουσίας στη μέση.

Αναλυτικά το εξώδικο του Αλέξανδρου Φαϊτά στη Μερόπη Υδραίου αναφέρει:

«Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε,

Ως κάτοικος της περιοχής Κάτω Κορακιάνας και δημότης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, διαμαρτύρομαι εντονότατα για το εξής γεγονός:

Καθ’ομολογία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, κυρίου Δημητρίου Μεταλληνού αποτρέψατε την ειδική σας σύμβουλο και Δικηγόρο και σε κάθε περίπτωση δεν δώσατε εντολή στην νομική υπηρεσία του Δήμου να καταθέσει αγωγή και να αναγνωριστεί κτηματολογικά κοινόχρηστος δημοτικός δρόμος διακοσίων περίπου μέτρων, ήτοι το τμήμα του υπόλοιπου κοινόχρηστου δημοτικού δρόμου που ξεκινά από τη θέση «Μαγγιώρου» Κάτω Κορακιάνας και καταλήγει στη θάλασσα της Δασιάς, διασχίζοντας τα τελευταία 200 περίπου μέτρα την πρώην ιδιοκτησία CLUB MED.

Μάλιστα αποδεχθήκατε ως φυσιολογικό γεγονός, ιδιαίτερα εσείς ως δικηγόρος, την ενημέρωση της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας, ότι θα μετατοπίσει τον κοινόχρηστο δημοτικό δρόμο σε άλλη θέση.

Για την κατάθεση της σχετικής αγωγής γνωρίζω ότι σας έχει ενοχλήσει και προτρέψει πολλές φορές και ο επικεφαλής δημοτικής παρατάξεως κύριος Γεώργιος Καλούδης.

Εν όψει αυτών, σας υπενθυμίζω:

α) ότι η πιθανή αδράνεια σας να δώσετε άμεσα εντολή στις νομικές υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν σε κατάθεση σχετικής αγωγής για την αναγνώριση κτηματολογικά του προαναφερθέντος τμήματος των διακοσίων μέτρων περίπου ως κοινοχρήστου δημοτικού δρόμου, αποτελεί αξιόποινη πράξη και

β) ουδείς ιδιώτης, ουδείς δήμαρχος και κανένα δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να μετατοπίζει κοινόχρηστο δημοτικό δρόμο ή να συναινεί σε μετατόπιση.

Επιφυλασσόμενος κάθε νομίμου δικαιώματος, σας καλώ:

α) να προχωρήσετε άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια για την αναγνώριση κτηματολογικά του δρόμου ως κοινοχρήστου δημοτικού, αφού έχετε ιδιαίτερο προς τούτο καθήκον και υποχρέωση και

β) να μη συναινέσετε καθ’ οιονδήποτε τρόπο και να αντιδράσετε στην οποιαδήποτε μετατόπιση του.

Κέρκυρα 20-11-2020

Ο εξωδίκως δηλών και διαμαρτυρόμενος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΪΤΑΣ»