Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζητούνται σχέδια απεμπλοκής από τα lockdown

κορονοϊός
22 Nov 2020 / 16:41

Η Γαλλία θα αρχίσει να χαλαρώνει τους απαγορευτικούς περιορισμούς τις επόμενες εβδομάδες, με τον Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν να περιγράφει τα σχέδια την Τρίτη, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

- Η Πορτογαλία πρόκειται να απαγορεύσει τα εσωτερικά ταξίδια και να κλείσει σχολεία μεταξύ δύο επερχόμενων διακοπών σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τη διάδοση του ιού πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα.
 
- Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι της Δανίας βγήκαν στους δρόμους της Κοπεγχάγης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια βιζόν για να σταματήσει η εξάπλωση ενός μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.
 
- Η Γαλλία θα αρχίσει να χαλαρώνει τους απαγορευτικούς περιορισμούς τις επόμενες εβδομάδες, με τον Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν να περιγράφει τα σχέδια την Τρίτη, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
- Η Αγγλία πρόκειται να εισαγάγει ένα ενισχυμένο σύστημα τριών επιπέδων τοπικών περιορισμών όταν η χώρα αποχωρήσει από το εθνικό της απαγορευτικό στις 2 Δεκεμβρίου.
 
- Οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο δεσμεύονται για μια δίκαιη διανομή εμβολίων, φαρμάκων και δοκιμών σε όλο τον κόσμο, στη σύνοδο κορυφής της G20, την Κυριακή.
 
- Εκατοντάδες άτομα έχουν προσφερθεί για γρήγορες δοκιμές στην ουαλική πόλη Merthyr Tydfil ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος μαζικών δοκιμών.
 
- Η βουλευτίς των Εργατικών, του Ηνωμένου Βασιλείου, και σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης, Λούσι Πάουελ ζήτησε την εφαρμογή οδικού χάρτη, που θα επιτρέψει στη Χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα το 2021.
 
- Η Ιταλία έχει καταγράψει 34.767 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 692, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε 49.261.
 
- Οι νέες μολύνσεις της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 24.581 τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς ο εθνικός αριθμός αυξήθηκε πάνω από 2,08 εκατομμύρια.