Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετοιμάζονται 4 κλίνες Μ.Ε.Θ για Covid19 στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Γιάννενα
22 Nov 2020 / 12:19

Σύμφωνα με πληροφορίες από την 6η Υ.ΠΕ., υπάρχει απόφαση για λειτουργία 5 κλινών Μ.Ε.Θ. και στο Νοσοκομείο Άρτας, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται ν΄ αποφασιστεί και για το Νοσοκομείο Φιλιατών

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο Πολυδύναμο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», όπου πρόκειται σύντομα, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, να λειτουργήσουν τέσσερις κλίνες Μ.Ε.Θ. για ασθενείς με Covid19.

Η απόφαση ελήφθη πριν από λίγα 24ωρα και άμεσα ο σχεδιασμός πέρασε σε φάση υλοποίησης, με τις εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι κλίνες Μ.Ε.Θ. θα λειτουργήσουν επίσης στο Πολυδύναμο, όπως και οι κλίνες που ήδη νοσηλεύουν ασθενείς με Covid19. Ουσιαστικά όμως, στο Πολυδύναμο δε θα υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας 24 ασθενών σε απλές κλίνες και άλλων τεσσάρων σε Μ.Ε.Θ., αλλά 22 σε απλές κλίνες και τέσσερις σε Μ.Ε.Θ., αφού μετατρέπονται σε κλίνες Μ.Ε.Θ., οι δύο από τις 24 απλές κλίνες που ήδη λειτουργούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ληφθεί απόφαση από την 6η Υ.ΠΕ., ώστε να λειτουργήσουν πέντε νέες κλίνες Μ.Ε.Θ.–Covid στο νοσοκομείο της Άρτας και εκτός απροόπτου, θα ακολουθήσει κάτι αντίστοιχο και με το νοσοκομείο Φιλιατών.


πηγή:  Epirusonline.gr
(Αλέξανδρος Παπαδόπουλος)