Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές στους Δήμους ετοιμάζει το ΥΠ.ΕΣ.

Υπουργείο Εσωτερικών
22 Nov 2020 / 11:49

Η ρύθμιση θ΄ αφορά πολίτες και επιχειρήσεις, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην τηλεδιάσκεψη των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων

ΑΘΗΝΑ.  Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή, με την οποία θα ρυθμίζονται οι οφειλές ιδιωτών, πολιτών και επιχειρήσεων προς τους Δήμους.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη συνεδριακή -διαδικτυακή- διάσκεψη των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

«Προετοιμάζουμε ρύθμιση για όσους χρωστούν στους δήμους, για 120 δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, διότι επακόλουθο της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και η άσχημη οικονομική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις οικογένειες, τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε και εμείς στους δήμους με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στην λεγόμενη πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, με το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και Αυτοδιοίκησης, είπε ότι από τον επόμενο χρόνο ο σχετικός διάλογος «θα επιταχυνθεί και θα οργανωθεί, ακόμη περισσότερο, για να καταλήξουμε σε μία πολύ κρίσιμη και ουσιαστική μεταρρύθμιση».

Για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες, «που θα συμβάλλουν στην πιο αποτελεσματική λειτουργία του προγράμματος».