Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα θετικό κρούσμα Covid19 στο Νηπιαγωγείο Ποταμού - Δωρεάν τεστ ζητά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Ποταμός
18 Nov 2020 / 11:57

Πρόκειται για κοριτσάκι του 1ου Τμήματος του Νηπιαγωγείου στον Ποταμό - Σε κατ΄ οίκον περιορισμό οφείλουν να τεθούν για 14 ημέρες οι συμμαθητές του - Δωρεάν τεστ για όλους (μαθητές & εκπαιδευτικούς) ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Ποταμού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ένα κρούσμα Covid19 σε κοριτσάκι του Τμήματος 1 του Νηπιαγωγείου του Ποταμού δίνεται ως επιβεβαιωμένο από την Δ/νση Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τεστ, το οποίο έγινε το περασμένο Σάββατο (14/11), όταν μαθήτρια του Νηπιαγωγείου μετά το τέλος του μαθήματος την Παρασκευή (13/11) ανέβασε πυρετό. Η απάντηση στο τεστ ήρθε χθες, Τρίτη (17/11) επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το συγκεκριμένο τμήμα τίθεται σε αναστολή για δύο εβδομάδες, ενώ οι στενές επαφές του κρούματος οφείλουν να τεθούν σε 14ήμερο κατ' οίκον περιορισμό (καραντίνα) για προληπτικούς λόγους.

Βέβαια, από τη στιγμή που πλέον και τα σχολεία της Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν εξ αποστάσεως, πρακτικά μοιάζει να μην έχει μεγάλη σημασία η ενεργοποίηση του εν λόγω πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Επί της ουσίας ωστόσο, έχει σημασία, καθώς όλοι οι συμμαθητές του κοριτσιού, που βρέθηκε θετικό στον Covid19, θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου ν' αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού.

Κάπως έτσι μπαίνει στην... εξίσωση και η παράμετρος της «ατομικής ευθύνης» των γονέων & κηδεμόνων, καθώς -αν και βάσει ΕΟΔΥ δεν θεωρούνται και αυτοί «στενές επαφές» του επιβεβαιωμένου κρούσματος- ενδεχομένως θα πρέπει να (αυτο)περιοριστούν λίγο περισσότερο απ' ότι ορίζουν οι γενικοί κανόνες του lockdown υπό τον φόβο της διασποράς του ιού. 

Υπό αυτό το πνεύμα, θα μπορούσε να «αποκωδικοποιηθεί» και η επιστολή, την οποία έστειλε προς κάθε αρμόδιο φορέα ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού και στην οποία περιγράφεται ο φόβος για περαιτέρω διασπορά του ιού στη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα.

Ο Σύλλογος ζητά δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος και ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.