Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεκόπη για τη Δευτέρα η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το πρώην Club Med

Club Med
13 Nov 2020 / 20:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διεκόπη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

με κύριο θέμα  την υπόθεση της παραχώρησης εδαφικής έκτασης ή χρηματικού ποσού από την «Corfu Gardens» (σ.σ. Ikos) για το οικόπεδο 250 στρμ (σ.σ. πρώην Club Med) στην Κάτω Κορακιάνα.

Εκ μέρους της εταιρείας συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι Διονύσιος Αριστοτελίδης και Λεωνίδας Κυρόπουλος, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα εξασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και την προστασία και διευθέτηση του ρέματος.

Το τοπικό συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας εκπροσώπησε η πρόεδρος Ελεάνα Φαϊτά. Υπενθύμισε ότι οι κάτοικοι έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της παραχώρησης σε γη, ωστόσο σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, έθεσε τις εξής προϋποθέσεις: 1. να διασφαλιστούν οι δύο δρόμοι και η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, 2. να προστατευθεί το ρέμα και 3. το ποσό που θα καταβληθεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά προς όφελος της κοινότητας Φαιάκων.

Στη συνεδρίαση έγινε ο πρώτος κύκλος τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων, κατά τις οποίες εκφράστηκε η κατ' αρχήν πρόθεση ψήφου. 
Ο αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος Μίμης Κατέχης κατά την εισήγησή του τοποθετήθηκε υπερ της παραχώρησης του ανταλλάγματος χρηματικού ποσού. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης "Κέρκυρα να ζεις" Γιάννης Τρεπεκλής, ο Πάνος Βαρούχας από την «Κέρκυρα ψηλά» αλλά και ο Σπύρος Πουλής της "Κέρκυρας Αλλαγής". 

Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις (Καλούδη, Σαρλή, Καρύδη, Λαϊκή Συσπείρωση, Εκκίνηση, Δρυ) ήταν αντίθετες και τοποθετήθηκαν υπέρ της παραχώρησης εδαφικής έκτασης.  

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου δεν είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί, ούτε και άλλοι σύμβουλοι, λόγω των χρονικών περιορισμών της τηλεσυνεδρίασης αλλά και του περιορισμού της κυκλοφορίας. Αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 17:00.