Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασφαλής προορισμός η Κέρκυρα για την βρετανική κυβέρνηση

Μ. Βρετανία
13 Nov 2020 / 12:46

Θεωρητικό (σε επίπεδο τουριστικής φήμης) το κέρδος για το νησί των Φαιάκων και τους υπόλοιπους τέσσερις ελληνικούς προορισμούς(Ζάκυνθος, Κρήτη, Ρόδος, Κως), καθώς πρακτικό αντίκρισμα δεν υπάρχει, δεδομένης της απουσίας απ΄ ευθείας πτήσεων από το Μεγάλο Νησί

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.  Η Κέρκυρα και ακόμα τέσσερα νησιά -μεταξύ αυτών και η Ζάκυνθος- διατηρούν τον χαρακτηρισμό «ασφαλής προορισμός» για την βρετανική κυβέρνηση, μετά την τελευταία αξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας και την σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Ελλάδα -πλην των πέντε νησιωτικών προορισμών- δεν είναι πλέον στην «πράσινη» λίστα των Βρετανών, κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο προερχόμενος από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας (πλην της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Ρόδου, της Κω και της Κρήτης), είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ' οίκον απομόνωση -καραντίνα- δεκατεσσάρων ημερών.

Αυτό, όπως ανακοίνωσε χθες (12/11) και ο Υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, θα ισχύσει από αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 04:00 τα ξημερώματα.

Πρέπει ωστόσο, να υπογραμμιστεί ότι μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν, κανένα από τα πέντε προαναφερθέντα ελληνικά νησιά, δεν έχει απ' ευθείας αεροπορική σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που σημαίνει ότι ο ταξιδιώτης δεν θα γλιτώσει την καραντίνα άμα την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, καθώς θα έχει αναγκαστεί ν' αλλάξει πτήση στην Αθήνα.

Βέβαια, για το «τουριστικό αποτύπωμα» της Κέρκυρας και των υπόλοιπων «ασφαλών» (σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση) προορισμών, ενδεχομένως ν' αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη η διατήρηση των εν λόγω νησιών στην «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου τα ταξίδια από την Αγγλία απαγορεύονται, πλην εξαιρέσων που σχετίζονται με την εργασία και την εκπαίδευση. Διαφορετικοί κανόνες ωστόσο, ισχύουν για τα ταξίδια από την Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.