Θετικός στον Covid ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος - Με ελληνικό C-130 στην Αθήνα

Θετικός στον Covid ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος - Με ελληνικό C-130 στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ήπιων συμπτωμάτων κορονοϊού.

11
Νοεμβρίου / 2020

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Όπως ανέφεραν αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠE-ΜΠΕ, αεροσκάφος C130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκε στα Τίρανα, προκειμένου να μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ο οποίος διαγνώσθηκε με Covid 19.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.