Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε κλίνες Μ.Ε.Θ., η μία για Covid19, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Ζάκυνθος
09 Nov 2020 / 13:50

Πλήρως οχυρωμένο και κατάλληλα οργανωμένο, για να υποστηρίξει περιστατικά κορωνοϊού, το Νοσοκομείο Ζακύνθου, σύμφωνα με τον διοικητή του, Γιώργο Ραγκούση

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Σε λειτουργία είναι και οι 5 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ζακύνθου, σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «Ερμής» ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Ραγκούσης.

«Είμαστε σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου και πρέπει να προσέχουμε όλοι μας δεόντως. Για τη ΜΕΘ πρέπει να πούμε ότι άνοιξε τον περασμένο  Μάρτιο και αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία και τα 5 κρεβάτια της Μονάδας, δηλαδή είναι ανεπτυγμένα», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, για να προσθέσει:

«Η επικράτεια έχει χωριστεί σε νοσοκομεία αναφοράς που έχουν μονάδες Covid και στα υπόλοιπα. Από τότε που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, οι ΜΕΘ χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, αυτές που είναι γενικής χρήσεως και στις άλλες που είναι μόνο για Covid.
Εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε ένα θάλαμο αρνητικής πίεσης στη ΜΕΘ, στην οποία μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα περιστατικό κορωνοϊού, απομονωμένο και με πλήρη θεραπευτική αγωγή και νοσηλευτική-ιατρική υποστήριξη, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς στα άλλα κρεβάτια».

Ο κ. Ραγκούσης, εξάλλου, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι κάτοικοι της Ζακύνθου πρέπει να αισθάνονται ασφαλείας, καθώς το Νοσοκομείο του νησιού είναι κατάλληλα οργανωμένο για να υποστηρίξει -εφόσον χρειαστεί- οποιοδήποτε περιστατικό κορωνοϊού.