Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρόδη Κράτσα: «Δεν κλείνει το τραπεζικό κατάστημα στους Παξούς»

Παξοί
07 Nov 2020 / 13:12

Σε προσωπική επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας για κλείσιμο του καταστήματός της στο νησί του Ιονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ευχάριστα είναι, όπως φαίνεται, τα νέα για τους κατοίκους των Παξών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το θέμα, το οποίο έχει εσχάτως προκύψει -έφτασε μέχρι τη Βουλή, με ερωτήσεις από τους δύο Βουλευτές Κέρκυρας, Δημήτρη Μπιάγκη και Αλέξανδρο Αυλωνίτη, του ΚΙΝ.ΑΛ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αντίστοιχα- με το κλείσιμο του καταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς.

Η... σκόνη που σηκώθηκε στο ενδεχόμενο κλεισίματος του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος σε ολόκληρο το νησί των Παξών, ήταν φυσικά μεγάλη, καθώς θα προκαλούσε πρωτοφανείς δυσκολίες στην εμπορική / οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων.

Το θέμα ωστόσο, δεν απασχολεί μόνο τους Βουλευτές, οι οποίοι ζήτησαν -στο πλαίσιο των καθηκόντων τους- ν' ανασταλεί αυτή η απόφαση της διοίκησης της Τραπέζης Πειραιώς (σ.σ. επιχειρεί περιορισμό των φυσικών καταστημάτων της σε μια προσπάθεια μείωσης και εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους του δικτύου της σε όλη την επικράτεια), αλλά έχει αναχθεί σε μείζον και για την Αυτοδιοίκηση.

Μια Αυτοδιοίκηση, της οποίας τον κομβικό ρόλο εν καιρώ πανδημίας ανέδειξε, μόλις χθες, Παρασκευή (6/11), ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι μπορεί ν' αποτελέσει καταλύτη για την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών οργανώνοντάς τες με τον σωστό τρόπο σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Το enimerosi.com επικοινώνησε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους των Παξών...

«Είναι αλήθεια ότι από την πρώτη στιγμή μάς απασχόλησε το θέμα να μείνει ένας νησιωτικός προορισμός, όπως οι Παξοί, χωρίς τραπεζικό κατάστημα, στο οποίο αφενός οι μόνιμοι κάτοικοι, αφετέρου οι επισκέπτες ενός καταξιωμένου τουριστικού προορισμού, θα μπορούσαν ν' απολαμβάνουν τραπεζικές υπηρεσίες», σημείωσε η Περιφερειάρχης, για να προσθέσει:

«Ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προβήκαμε σε όλες τις ενέργειες, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο μια κατάσταση, η οποία θα διαμόρφωνε μια δυσμενή πραγματικότητα για τους κατοίκους ενός από τα νησιά μας.

Και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους ενημερώσουμε ότι σε επικοινωνία που είχα προσωπικά με το γραφείο του Πρωθυπουργού, πήρα την δέσμευση ότι τελικώς το κατάστημα της Τραπέζης Πειραιώς στο νησί των Παξών δεν θα κλείσει, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες του».


Μια εξέλιξη, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική για τους Παξούς και αποδεικνύει ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης ήταν και παραμένει σημαντικός σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών.