Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζί με τον ιό και την καραντίνα, έρχεται και ο λογαριασμός

περιοριστικά μέτρα
05 Nov 2020 / 19:51

Η δεύτερη μεγαλύτερη Τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank, ανέφερε καθαρή ζημία ύψους 81 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο μετά από προβλέψεις ενάντια σε μια οικονομία που πλήττεται από κοροναϊούς και μια αναδιάρθρωση που θα κλείσει υποκαταστήματα και θα μειώσει τις θέσεις εργασίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε επιπλέον κίνητρα σε μετρητά 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προέβλεψε μια βαθύτερη ύφεση που προκλήθηκε από κοροναϊό για το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η Αγγλία ξεκινά μια δεύτερη περίοδο καθολικών, απαγορευτικών μέτρων

- Η δεύτερη μεγαλύτερη Τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank, ανέφερε καθαρή ζημία ύψους 81 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο μετά από προβλέψεις ενάντια σε μια οικονομία που πλήττεται από κοροναϊούς και μια αναδιάρθρωση που θα κλείσει υποκαταστήματα και θα μειώσει τις θέσεις εργασίας.

- Η Lufthansa προειδοποίησε ότι θα ξοδέψει περισσότερα από τα αποθέματα το τέταρτο τρίμηνο από ό, τι στο τρίτο και ότι περαιτέρω μέτρα αναδιάρθρωσης θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας καθώς παλεύει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

- Η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία περιλαμβάνει το Μιλάνο, ήταν στο κέντρο της πρώτης επιδημίας της Ιταλίας COVID-19. Θα επιστρέψει σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε μια κόκκινη ζώνη από την κυβέρνηση, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να φύγουν από το σπίτι μόνο για εργασία, για λόγους υγείας ή έκτακτης ανάγκης.

- Το Παρίσι πρέπει να πάρει περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για περισσότερα κλειστά καταστήματα το βράδυ.Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Anne Hidalgo, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι εννοεί το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων που πωλούν φαγητό και ποτά σε πακέτο από τις 10 μ.μ., μέτρα που είναι περισσότερα από τους υφιστάμενους περιορισμούς στη Γαλλία.

- Θαμώνες στο Λονδίνο και γύρω από την Αγγλία συγκεντρώθηκαν σε παμπ για μια τελευταία βραδιά πριν από την έναρξη ενός νέου εθνικού κλειδώματος την Πέμπτη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον υψηλότερο επίσημο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη από το COVID-19 και αντιμετωπίζει περισσότερες από 20.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα.

- Η Κίνα έχει απαγορεύσει την είσοδο για μη-Κινέζους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και τις Φιλιππίνες, ενώ ταξιδιώτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν επιπλέον ελέγχους υγείας ιών με νουκλεϊκό οξύ και εξετάσεις αίματος.