Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγριεύει η αναμέτρηση με την επιδημία στη Βόρεια Ευρώπη

καραντίνα
01 Ιανουαρίου 2021 / 17:23

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας έκλεισε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και τα ξενοδοχεία από την Πρωτοχρονιά και απαγόρευσε τα ταξίδια μεταξύ των περιφερειών λόγω της αύξησης νέων κρουσμάτων που οδήγησαν τα νοσοκομεία να φτάσουν σε κορεσμό.

- Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, είπε ότι αυτός και άλλοι δήμαρχοι «σοκαρίστηκαν και εξεπλάγησαν» που ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δεν είχε τακτική επαφή μαζί τους για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή τους.

- Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκε να αποφύγει "αδικαιολόγητες καθυστερήσεις" σε μια προσπάθεια ανοσοποίησης των πολιτών αφού η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για τον αργό ρυθμό του προγράμματος εμβολιασμού.

- Η Γερμανία ανέφερε 22.924 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 553, ανεβάζοντας τον αριθμό των εθνικών πληθυσμών σε 33.624.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγράψει το εμβόλιο Pfizer / BioNTech για επείγουσα χρήση, σε μια κίνηση που ελπίζει ότι θα επιταχύνει την πρόσβαση στο σκεύασμα σε φτωχότερες χώρες που δεν έχουν τους δικούς τους ρυθμιστικούς φορείς.

- Οι εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μειώθηκαν σε όλη την Ευρώπη εν μέσω της πανδημίας. Ενώ ορισμένες πόλεις ξεκίνησαν πυροτεχνήματα πάνω σε άδειους δρόμους, το Λονδίνο διέκοψε την έκθεσή του και το Παρίσι και η Ρώμη τέθηκαν υπό απαγόρευση κυκλοφορίας, με την αστυνομία εν δράσει για να αποτρέψει συγκεντρώσεις ή πάρτι.

- Ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας και προγραμματιστής εμβολίων BioNTech, Ugur Sahin παραδέχεται ότι «εμφανίζεται ένα κενό» λόγω της έλλειψης άλλων εγκεκριμένων εμβολίων, αλλά ότι εργάστηκε για να ενισχύσει την παραγωγή, οπότε δεν υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις στα προγράμματα εμβολιασμού.

- Η Ρωσία ανέφερε επιπλέον 27.039 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης, κατά 536 σε 57.555.