Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματισμός για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας

Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα
05 Nov 2020 / 17:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Πέμπτης 5/11 για lockdown σε όλη τη χώρα

από το Σάββατο 7/11, νεκρώνει ουσιαστικά τα πάντα, με αποτέλεσμα να μη γίνονται προπονήσεις και αυτό σημαίνει πολλά.

Ξεκινώντας με το ποδόσφαιρο η ΕΠΟ έδωσε αναβολή για ένα μήνα σε κάθε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε ερασιτεχνικά σωματεία, που περιλαμβάνει αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου,  αγώνες της Γ΄ Εθνικής και πρωταθλήματα γυναικών. Πέραν των 40 ομάδων που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Κέρκυρας, έχουμε στη Γ΄ Εθνική ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα και στη Γ΄ Εθνική γυναικών τον ΑΟ Κέρκυρα 1996, που θα στις 15/11 θα αντιμετώπιζε στην Καστοριά τον Πήγασο Χιλιοδέντρου. Συνολικά 44 ομάδες ποδοσφαίρου του νησιού μπαίνουν σε καραντίνα.
Στο μπάσκετ με τις 10 ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, αλλά και όλες τις αναπτυξιακές, υπάρχει διακοπή ήδη από την περασμένη Πέμπτη, ενώ με το lockdown στο χάντμπολ και στην Handball Premier η επιστροφή στην αγωνιστική δράση που είχε οριστεί για 14/11, αναβάλλεται.

Το ίδιο αντίκτυπο θα έχει η καραντίνα και στο βόλεϊ όπου θα ξεκινούσαν τα πρωταθλήματα στη Β΄ Εθνική αυτόν τον μήνα, με τη Βολίδα να συμμετέχει και στις δυο κατηγορίες, αλλά και τη ΓΕΘ στην τοπική κατηγορία, πάνε για αργότερα.
Ουσιαστικά για τα πρωταθλήματα αυτά και για πάνω από 60 ομάδες του νησιού υπάρχει «λουκέτο» σίγουρα ως το τέλος του μήνα και σίγουρα δεν μπορεί να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα σε κανένα άθλημα, χωρίς να προετοιμαστούν οι ομάδες και θα απαιτηθούν το λιγότερο δυο ομάδες για να επιστρέψουν στους αγώνες.
Ο προβληματισμός εντοπίζεται στο αν οι αγώνες ξαναρχίσουν πριν ή μετά τα Χριστούγεννα, όμως πρώτα και πάνω από όλα τόσο τα σωματεία όσο και οι άνθρωποι του αθλητισμού βάζουν την υγεία, ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων και όταν επιστρέψουν στις προπονήσεις θα προγραμματίσουν τις επόμενες τους κινήσεις.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια