Προβληματισμός για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας

Προβληματισμός για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Πέμπτης 5/11 για lockdown σε όλη τη χώρα

05
Νοεμβρίου / 2020

από το Σάββατο 7/11, νεκρώνει ουσιαστικά τα πάντα, με αποτέλεσμα να μη γίνονται προπονήσεις και αυτό σημαίνει πολλά.

Ξεκινώντας με το ποδόσφαιρο η ΕΠΟ έδωσε αναβολή για ένα μήνα σε κάθε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε ερασιτεχνικά σωματεία, που περιλαμβάνει αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου,  αγώνες της Γ΄ Εθνικής και πρωταθλήματα γυναικών. Πέραν των 40 ομάδων που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Κέρκυρας, έχουμε στη Γ΄ Εθνική ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα και στη Γ΄ Εθνική γυναικών τον ΑΟ Κέρκυρα 1996, που θα στις 15/11 θα αντιμετώπιζε στην Καστοριά τον Πήγασο Χιλιοδέντρου. Συνολικά 44 ομάδες ποδοσφαίρου του νησιού μπαίνουν σε καραντίνα.
Στο μπάσκετ με τις 10 ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, αλλά και όλες τις αναπτυξιακές, υπάρχει διακοπή ήδη από την περασμένη Πέμπτη, ενώ με το lockdown στο χάντμπολ και στην Handball Premier η επιστροφή στην αγωνιστική δράση που είχε οριστεί για 14/11, αναβάλλεται.

Το ίδιο αντίκτυπο θα έχει η καραντίνα και στο βόλεϊ όπου θα ξεκινούσαν τα πρωταθλήματα στη Β΄ Εθνική αυτόν τον μήνα, με τη Βολίδα να συμμετέχει και στις δυο κατηγορίες, αλλά και τη ΓΕΘ στην τοπική κατηγορία, πάνε για αργότερα.
Ουσιαστικά για τα πρωταθλήματα αυτά και για πάνω από 60 ομάδες του νησιού υπάρχει «λουκέτο» σίγουρα ως το τέλος του μήνα και σίγουρα δεν μπορεί να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα σε κανένα άθλημα, χωρίς να προετοιμαστούν οι ομάδες και θα απαιτηθούν το λιγότερο δυο ομάδες για να επιστρέψουν στους αγώνες.
Ο προβληματισμός εντοπίζεται στο αν οι αγώνες ξαναρχίσουν πριν ή μετά τα Χριστούγεννα, όμως πρώτα και πάνω από όλα τόσο τα σωματεία όσο και οι άνθρωποι του αθλητισμού βάζουν την υγεία, ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων και όταν επιστρέψουν στις προπονήσεις θα προγραμματίσουν τις επόμενες τους κινήσεις.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ