Εντός Ναού η Λιτάνευση του Αγ. Σπυρίδωνα το Πρωτοκύριακο

Εντός Ναού η Λιτάνευση του Αγ. Σπυρίδωνα το Πρωτοκύριακο

Σε αντίθεση με τις προ κορωνοϊού εποχές, φέτος η Λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, ως ανάμνηση του θαύματος της διάσωσης του νησιού από την πανώλη, θα γίνει εντός του Ιερού Ναού (φωτογραφία αρχείου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που θα τηρηθούν κατά τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Κυριακής (1/11), λόγω του Covid19

30
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ).  Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 (Πρωτοκύριακο) η Κέρκυρα τιμά την ανάμνηση του θαύματος διασώσεως του νησιού από την πανώλη από τον προστάτη του τόπου Άγιο Σπυρίδωνα.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων θα έχει ως εξής:

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

6.30 το απόγευμα  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020

7-11 το πρωί  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

11 το πρωί  Παράκληση, κατά την κερκυραϊκή παράδοση, και λιτάνευση του ιερού σκηνώματος εντός του ιερού ναού (όπως γίνεται κατά την ακολουθία των Μπασμάτων).

Λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας θα υπάρξει συγκεκριμένος και προκαθορισμένος αριθμός ανθρώπων που θα μπορούν να είναι εντός του Ιερού Ναού, οι οποίοι οφείλουν να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τη ευθύνη της λιτανείας έχει κατά την παράδοση ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και για την ρύθμιση του εκκλησιαστικού τελετουργικού η Ιερά Μητρόπολις.

Οι ιερές ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’  ευθείας από την webtv της Ιεράς Μητροπόλεως και από την ιστοσελίδα www.imcorfu.gr, καθώς και από τηλεοπτικά κανάλια. αλλά και ιστοσελίδες που θα μπορούν δωρεάν να πάρουν εικόνα από το livestreaming της Μητροπόλεως.

Θα υπάρξει και απ’  ευθείας ραδιοφωνική μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 91,1 FM, ο οποίος εκπέμπει και διαδικτυακά.

Ο ιερός ναός θα παραμείνει ανοιχτός μετά το πέρας της λιτανείας, ώστε όσοι επιθυμούν, να προσκυνήσουν το λείψανο του Αγίου.