Σκάκι: Στην Εθνική Ελλάδας Κατερίνα Γκουτζούκη & Απόστολος Παλαιολόγου

Σκάκι: Στην Εθνική Ελλάδας Κατερίνα Γκουτζούκη & Απόστολος Παλαιολόγου

Κατερίνα Γκουτζούκη και Απόστολος Παλαιολόγου θα εκπροσωπήσουν το κερκυραϊκό σκάκι με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας στο Βαλκανικό Νεανικό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί -για λόγους ασφαλείας- διαδικτυακά

Διπλή εκπροσώπηση για τον Σύλλογο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας στο Βαλκανικό Διαδικτυακό Νεανικό Πρωτάθλημα, με την πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ12 και τον συμπρωταθλητή Ελλάδας Κ10 & Πρωταθλητή Ελλάδας Γ΄ Δημοτικού

29
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με δύο νεαρούς σκακιστές και Πρωταθλητές Ελλάδας εκπροσωπείται ο Σ.Π.Ζ.Κερκύρας στην Εθνική Ελλάδας που θα πάρει μέρος στο Βαλκανικό Σκακιστικό Διαδικτυακό Νεανικό Πρωτάθλημα 2020, που διοργανώνει η Βαλκανική Σκακιστική Ομοσπονδία (Balcan Chess Federation).

Πρόκειται για την Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ12, Κατερίνα Γκουτζούκη και τον Συμπρωταθλητή Ελλάδας Κ10 και Πρωταθλητή Ελλάδας Γ’ Δημοτικού, Απόστολο Παλαιολόγου.Την επιλογή τους έκανε ο εκλέκτορας της Εθνικής Ομάδας, Διεθνής Μαιτρ, Γιώργος Γκούμας και την ανακοίνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 31/10 και στηv 1/11/2020 σε 5 ηλικιακές κατηγορίες: Open U18, U16, U14, U12, U10 και Girls U18, U16, U14, U12 U10. Σε κάθε μία από τις 10 κατηγορίες θα γίνει ξεχωριστό πρωτάθλημα (ελβετικό 7 γύρων, rapid με χρόνο για την παρτίδα 25’ + 5’’ για κάθε παίκτη) όπου θα αναδειχθούν οι νικητές των κατηγοριών.

Τα 5 αγόρια (1 ανά κατηγορία από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ) συνθέτουν το σκορ της εθνικής ομάδας κάθε χώρας, και έτσι θα προκύψει η κατάταξη των χωρών. Τα αντίστοιχα ισχύουν και στα κορίτσια. Σε κάθε κατηγορία μπορούν να αγωνιστούν μέχρι 3 αθλητές/αθλήτριες από κάθε χώρα (30 συνολικά ανά χώρα).Οι αγώνες, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας θα διεξαχθούν διαδικτυακά στην σκακιστική πλατφόρμα Tornelo.

Αν και η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει χώρες με μεγάλη σκακιστική παράδοση, όπως η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικότατη βοήθεια από τους νεαρούς διεθνείς της ομάδας της Κέρκυρας, που θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν το σπουδαίο ταλέντο και τη σημαντική αξία τους και έξω από τα σύνορα της χώρας.

ΜΑΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ